Fabrika yolunda can vermek istemiyoruz
Siyaset, 22 Temmuz 2025 08:38Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü, son dönemde artan servis ve trafik kazalarına dikkat çekti. İşçilerin fabrikada, atölyede, işyerinde öldüğü yetmezmiş gibi yollarda da can verdiğinin altı çizilen açıklamada, "Çalışırken öldüğümüz yetmezmiş gibi artan servis ve trafik kazalarıyla da can vermeye devam ediyoruz, bunu kabul etmiyoruz" denildi.
Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar imzasıyla yapılan açıklamada, "Fabrika yolunda can vermek istemiyoruz" denildi.
İŞÇİLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA YOLCULUK YAPIYOR
İşçiler her gün işe giderken alınmayan önlemlerden ötürü ölümle burun buruna yolculuk yapıyor" diyen Akar, "İşçiler ya fabrikalarda işçi sağlığı güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle makineye kolunu kaptırıyor, iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor ya da fabrika yolunda yaralanıyor, canından oluyor. İSİG Meclisi’nin en son yayınladığı verilere göre ülke genelinde Haziran ayında yaşanan iş cinayetlerinin yüzde 20'sini servis kazaları oluşturuyor. Bu vahim bir tabloyu karşımıza koyuyor. Bölgemizde de çok sık yaşanan servis ve trafik kazalarının sonuncusu 18 Temmuz günü servisle bir aracın çarpışması sonucu yaşandı, 7 işçi ile birlikte toplam 10 kişi yaralandı. 14 Temmuz günü Dilovası rampasında kamyon ve iki aracın karıştığı trafik kazasında ise işten çıkmış, kendi imkanlarıyla evlerine gitmek üzere olan 5 işçi araçlarında can verdi" dedi.
.jpg)
DAHA İYİ BİR YAŞAM VE ÇALIŞMA HAYATI İSTİYORUZ
Gebzeli işçileri sağlıklı ve insanca koşullarda yaşama ve çalışma haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz" diyen Akar, "Gebze'de işçiler meslek hastalığından ya da makine başında, bunlar da olmazsa fabrika yolunda böyle sağlığından, hayatından oluyor. Yaşananlar basit bir kaza değil, işçilerin canı pahasına kurulmuş bir düzenin sonucudur. Ağır çalışma koşulları ve alınmayan önlemler işçilerin kaderi değildir. Bizlerin yaşamak ve insanca çalışmak için birlik olmaktan başka çaresi yok. Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir çalışma hayatı için birleşelim, örgütlenelim" diye konuştu.
Siyaset, 22 Temmuz 2025 08:38
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
