Yozgatlılar Federasyonu yeni döneme hızlı başladı
Gündem, 21 Temmuz 2025 06:49Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile yönetim değişikliğine giderek yeni bir dönemin kapılarını araladı. Federasyonun başkanlık görevine İbrahim Reçber seçilirken, oluşturulan yeni yönetim kurulu da ilk toplantısını Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde yaptı.
Toplantıda yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı gerçekleştirilirken, aynı zamanda yeni dönem projeleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan İbrahim Reçber liderliğinde toplanan yönetim kurulu, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını vurgulayarak, cesaret isteyen projelerle yola çıktıklarını belirtti.
"HİÇ KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"
Toplantıda konuşan Başkan İbrahim Reçber, yeni dönemin vizyonunu şu sözlerle özetledi:“Kocaeli’nde yaşayan Yozgatlı hemşehrilerimizin toplumsal, kültürel ve ekonomik hayatlarına katkı sunmak öncelikli hedefimizdir. Bu amaçla, bugüne kadar kimsenin girişmeye cesaret edemediği projeleri hayata geçireceğiz.”
KADINLARA DESTEK, ÖĞRENCİLERE UMUT, AİLELERE YUVA
Başkan Reçber, yeni dönemde hayata geçirilecek projeleri de kamuoyuyla paylaştı:
• "Kadın Emeğine Destek Projesi" kapsamında, Yozgatlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri stantlar ve satış noktaları kurulacak. Böylelikle kadınların aile ekonomisine doğrudan katkı sağlamaları hedefleniyor.
• "Bir Yuvaya Umut Ol" projesiyle, ihtiyaç sahibi ailelerin ev tadilatları, onarımları ve yaşanabilir hale getirilmesi sağlanacak.
• "Bir Haftada Büyükşehir" projesiyle, Yozgat’tan getirilecek öğrenciler Kocaeli’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek hem şehir kültürünü tanıyacak hem de sosyal etkileşim imkanına kavuşacak.
• "Geleceğe Umut Ol" projesi ile ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği verilerek eğitimlerine katkı sağlanacak.
• Tüm bu çalışmaların merkezi olması adına, “Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi” adı altında çok yönlü bir kompleks kurulması da federasyonun öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.
YÖNETİMDE GÖREV DAĞILIMI TAMAMLANDI
Federasyonun ilk toplantısında yapılan görev dağılımı şu şekilde açıklandı:
• Başkan: İbrahim Reçber
• Başkan Yardımcıları: Kadir Deniz, Mustafa Eranıl, Durak Kılıçarslan
• Genel Sekreter: Zehra Yılmaz
• Mali İşler Sorumluları: Suat Yazgan, Kadir Deniz, Zehra Yılmaz
• Teşkilat Sorumluları: Suat Yazgan, Durak Kılıçarslan, Mehmet Ersöz
• Basın ve Yayın Sorumlusu: Mustafa Eranıl
• Gençlik Kolları: Şaban Çatar, Ömer Susmaz
• Kadın Kolları: Nevin Ayyıldız
• STK ve Dernekler Koordinatörleri: Kadir Deniz, Durak Kılıçarslan, Mehmet Ersöz
• Organizasyon ve Etkinlik Koordinatörleri: Murat Doğan, Mehmet Ersöz, Mustafa Eranıl
“HEMŞEHRİLERİMİZİ KUCAKLAYAN BİR YAPIYI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Toplantı sonunda konuşan Reçber, "Bu yeni dönemde sadece projeler değil, gönüller inşa edeceğiz. Kapımız herkese açık olacak. Yozgatlı hemşehrilerimizin her alanda yanlarında olacağız. Sivil toplumun gücüne inanıyor ve bu gücü halkımızla paylaşmak istiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Büyük olanı başarmak ise biz Yozgatlılara düşer. Bu projeleri yaparken bürokrasi ziyaretlerini, hemşerilerimizi ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Federasyonumuza bağlı derneklerimizin daha da kuvvetlenmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ülke geneline örnek olacak bir STK olarak anılmak istiyoruz." dedi.
Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu, yeni yönetimi ve güçlü projeleriyle dikkatleri üzerine çekerken, Kocaeli genelinde sosyal dayanışmanın, kültürel mirasın ve hemşehrilik bağlarının güçlenmesine önemli katkılar sunmaya hazırlanıyor.
Gündem, 21 Temmuz 2025 06:49
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
