Büyükşehir’den tek başına yaşayan yaşlı adama çok yönlü destek
Gündem, 16 Temmuz 2025 12:22Büyükşehir, sağlık sorunları olan yaşlı bireylere barınmadan bakıma, temel ihtiyaçlardan huzurevine yerleştirmeye kadar geniş kapsamlı destek sunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, yaşamını tek başına sürdürmekte zorlanan 76 yaşındaki Selami Güzeller’e çok yönlü destek sundu. Selami Amca’ya barınmadan temel ihtiyaçlara kadar birçok konuda yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmetler sağlandı.
BÜYÜKŞEHİR UMUT OLDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yaştan vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, özellikle büyüklerimize hayatın her alanında destek veriyor. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar dahilinde, ileri düzey KOAH hastalığı bulunan, işitme ve görme kaybı yaşayan, yürüme güçlüğü çeken ve çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden Selami Güzeller’in yaşam koşulları, belediyeye ulaşan ihbarla gün yüzüne çıktı. Eşi ve ablası vefat etmiş, çocuğu olmayan Güzeller’in, daha önce dolandırıcılık yoluyla evinin elinden alındığı, şuanda komşusunun tadilata girecek evinde geçici olarak ikamet ettiği tespit edildi.
ÇOK YÖNLÜ DESTEK SAĞLANDI
Belediye ekipleri, Selami Güzeller’in yaşam kalitesini artırmak amacıyla birçok destek sağladı. İlk olarak, elektrikli hasta karyolası ve özel hasta yatağı temin edildi. Güzeller’in hijyen ihtiyaçları düzenli hijyen paketleri ile karşılanırken, her gün sıcak yemek hizmeti verildi. Haftada iki gün evde kişisel bakım hizmeti sağlanarak günlük yaşamının kolaylaştırılması hedeflendi. Ayrıca, mevsim koşullarına uygun kıyafetler temin edildi ve temel ihtiyaçlarına yönelik beyaz eşya desteği sunuldu. Maddi yükünü hafifletmek için fatura ödeme desteği de sağlandı.
SÜREÇ HASSASİYETLE YÜRÜTÜLDÜ
Selami Güzeller’in mevcut barınma koşullarının yetersiz olması nedeniyle, daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanına kavuşabilmesi adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Barınma Hizmetleri Birimi devreye girdi. Görevlendirilen uzman ekipler tarafından hastaneye götürülen Güzeller’in sağlık kontrolleri yapıldı ve gerekli kurul raporları alındı. Bu sürecin ardından, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bir huzurevine yerleştirilmesi için resmi başvuru süreci başlatıldı.
TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN ÖRNEK HİKÂYESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım hizmetlerini yalnızca maddi destekle sınırlı tutmuyor. Belediye, ihtiyaç sahibi bireylerin hayatlarını insan onuruna yaraşır şekilde sürdürebilmesi için bütüncül bir hizmet yaklaşımını benimsiyor. Selami Güzeller’e sağlanan destek, bu anlayışın en somut ve anlamlı örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluğun güçlü bir göstergesi olan bu yardım, yaşlı ve kimsesiz bireyler için umut verici bir model oluşturuyor.
Gündem, 16 Temmuz 2025 12:22
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
