Körfezliler de alanı doldurdu
Gündem, 16 Temmuz 2025 00:10Körfezliler 15 Temmuz hain darbe girişiminin 9.yılında yine meydanlardaydı. Başkan Söğüt, “Bu zafer, milletin iradesinin zaferidir” dedi.
Körfez Kaymakamlığı ve Körfez Belediyesi'nin 15 Temmuz dolayısıyla birlikte düzenlediği "Zaferin Adı Türkiye" programı Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Programa; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Ali Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı İsa Büyük, kamu kurum müdürleri, emniyet ve jandarma ilçe müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda ayrıca; AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okudan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, BBP İlçe Başkanı Selim Öztürk, geçmiş dönem Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri de katıldı. Program öncesinde Körfez Halk Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan sergi açılışı gerçekleştirildi.
SERDAR TUNCER VE GRUP YÜRÜYÜŞ
Vatandaşların ellerinde bayraklarıyla coşkuya ortak olduğu buluşma, Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Hemen ardından da Serdar Tuncer sahne aldı. Şiirleri ile alandakileri duygulandıran Serdar Tunçeri ardından da Grup Yürüyüşe sevilen ezgileri seslendirdi. Alanı dolduran Körfezliler de ezgileri eşlik etti.
BAŞKAN SÖĞÜT, "MİNNETLE ANIYORUM
Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk çok sayıda Körfezlinin katıldığı programda ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi. Başkan Söğüt konuşmasında, "15 Temmuz, şanlı milletimizin demir yumruğuyla bastırdığı hain bir kalkışmanın yıl dönümüdür. Bu anlamlı günde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.
MİLLETİN İRADESİNİN ZAFERİDİR
Bu zafer, milletin iradesinin zaferidir. Göğsünü siper eden kahramanlarımızın fedakârlığı asla unutulmayacak. Onların aziz hatırasına layık olmak en büyük sorumluluğumuz. Şehitlerimizin izinde, aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.
ASLA ENGEL OLAMAYACAKLAR
Yeni bir Türkiye Yüzyılı için yola çıktığımız tarihin bu anında, 40 yıllık terör belasını bu topraklardan söküp atacağımız “Terörsüz Türkiye” dönemine girerken, ulusal, bölgesel ve küresel vizyonumuza uygun bir Dünya inşa etme ufkumuza hiçbir güç engel olamayacaktır…
.gif)
DAİMA KORUYACAĞIZ
Her zaman olduğu gibi bugün de, bu izi silmeye, bu sesi kısmaya çalışanlar olacaktır. Bize düşen, ecdadımızın adaletini ve asaletini; gücünü ve hükmünü anlamak ve ona göre tarihin akışına müdahale edebilecek gücü daima korumaktır" ifadelerini kullandı.
KALKAR, "RAHMETLE ANIYORUM
Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Milletimizin demokrasi ve milli iradeye olan bağlılığını bir kez daha hatırladığımız ve gururla andığımız 15 Temmuz’da hep birlikteyiz. 9. yıldönümünde demokrasi ve vatan bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
DUYGU DOLU ANLAR
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kur’an tilaveti sonrasında İlçe Müftüsü Muhammed Aydın dua yaptırdı. Duaların ardından 15 Temmuz’u anlatan videolar izletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seslenişi de alanda vatandaşlara olarak izlendi. Program, selaların okunması ile birlikte sona erdi
Gündem, 16 Temmuz 2025 00:10
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
