Bakan Şimşek AKP'lileri kandırdı mı?
Ekonomi, 15 Temmuz 2025 09:45Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP'nin Kızılcahamam Toplantısı'nda milletvekilleriyle bir araya geldiği; asgari ücret, emekli maaşları, kira konusu ve özel okul ücretleriyle ilgili şikayetlere yanıt verdiği öne sürüldü.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda bakanların 4 ayrı salonda vekillerle bir araya geldiğini, en fazla ilginin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gördüğünü yazdı.
Selvi, emekli ve memur maaşlarının yetersiz olduğunu savunan vekillere karşı Şimşek'in şunları söylediğini aktardı:
EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİNİN DURUMU
"Mehmet Şimşek çok yoğun bir şekilde gelen bu sorular karşısında ekonomide denge kurulmasının önemini anlatıyor. Bütçe açığı, cari açık, enflasyonla mücadele konusunda bir denge kurmadan yapılacak olan artışların geçici olacağını anlatıyor. Önceliği daha köklü çözümlere verdiklerini söylüyor. “Yoksa biz de bu artışları yapabiliriz ama köklü sorunlar çözülmeden bunlar kısa sürede erir” diye konuşuyor. “Enflasyonu kontrol altına alınca sisteme reset atmış olacağız” diyor."
"EMEKLİLERİN YÜZDE 14'Ü KİRA ÖDÜYOR"
Selvi yazısında ayrıca Şimşek'in yüksek kira konusu ve özel okul ücretlerine ilişkin de konuştuğunu belirtirken; Şimşek'in verdiği öne sürülen yanıtları şöyle:
"Kira problemi gündeme getiriliyor. Mehmet Şimşek bunun üzerine kira sorunu olduğunu kabul ediyor ama bir oran veriyor. “Toplumun yüzde 72’si ev sahibi. Toplumun yüzde 28’lik kesimi kira ödüyor. Emeklilerden de kirada oturanlar var. Emeklilerin yüzde 14’ü kira ödüyor” diyor. Özel okulların fiyat artışlarından şikâyetler dile getiriliyor. Şimşek, özel okulların pahalı olduğunu kabul ediyor. “Toplumun yüzde 10’u özel okula gidiyor, yüzde 90’ı devlet okullarını tercih ediyor” diye konuşuyor"
KREDİ KARTI BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI
Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre ise; kredi kartı borçlarında yapılandırma konusunun da gündeme geldiği toplantıda Bakan Şimşek’in, her borca yapılandırma düzenlemesinin doğru olmadığını ifade ederek karşı çıktığı öne sürüldü.
Bakan Şimşek ayrıca yapılandırmaların, bir süre sonra borç ödememe alışkanlığı yarattığına dikkat çektiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.
DİKKAT ÇEKEN VERİLER
Bakan Şimşek'in TÜİK’in “istatistiklerle aile” araştırmasındaki 2024 verilerine atıfla konuşması dikkat çekti.
Türkiye’de 2024 itibarıyla kira ödeyerek oturan kişi sayısı 24 milyonu geçerken; OECD verilerine göre 2015-2024 arasında Türkiye’de konut fiyatları 18 kat, kiralar ise 12 kat arttı.
Ekonomi, 15 Temmuz 2025 09:45
Yorumlar (0)
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
