Atatürk posteri asmayın talimatı mı verildi?
Siyaset, 14 Temmuz 2025 11:41Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 15 Temmuz tarihinde darbe girişiminin yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili önemli bir iddia ortaya attı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 15 Temmuz darbe girişimi 9. yılı kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde devlet binalarına Atatürk posteri asılmaması sadece Türk bayrağı asılması ile ilgili talimat verildiğini iddia etti.
Özdağ, binaların kontrol edilmesini isteyerek, gelen bilginin doğru olması durumunda partisinin il ve ilçe başkanlarına "Törenlere katılmayın" talimatı verdi.
"İL VE İLÇELERİNİZDE DÜZENLENEN TÖRENLERE KATILMAYIN"
Özdağ, yaptığı paylaşımda şunları söyledi,
"Yarın 15 Temmuz. FETÖ’cü darbe girişiminin 9. Yılı. Bazı kaynaklardan yarın devlet binalarına Atatürk posteri asılmaması sadece Türk bayrağı asılması ile ilgili talimat verildiği bilgisi geldi. Nihayet Gaziantep’te yerel basın bu bilgiyi paylaştı. Eğer bu bilgi doğru ise (Yarın sabah binaları bizzat kontrol ederek teyit edin) Zafer Partisi il ve ilçe başkanlarımıza talimatımdır: il ve ilçelerinizde düzenlenen törenlere katılmayın."
BAKANLIK İDDİAYI BİR BAKIMA DOĞRULADI AMA BİRDE ALÇAKÇA İFTİRA DENİLDİ!
İçişleri Bakanlığı adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle 25 Haziran 2025 tarihli bir genelge yayımlanmıştır. Genelgede; “Tüm etkinliklerde sadece Türk bayrağına yer verilmesine özen gösterilmesi” gerektiği belirtilmiştir.
Bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde iddia edilen ‘Atatürk fotoğraflarının kullanımının yasak” olduğu iddiası alçak bir iftiradır. İçişleri Bakanlığımızın 2018 yılından itibaren yayımladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin her genelgede “Tüm etkinlerde sadece Türk bayrağına yer verilmesine özen gösterilmesi” gerektiği ibaresi yer almaktadır.
Amaç; 15 Temmuz gibi milletimizin birlik ve beraberliğinin timsali olan anma gününde düzenlenen etkinliklerde siyasi partilerin değil, sadece TÜRK BAYRAĞININ kullanılmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Siyaset, 14 Temmuz 2025 11:41
Yorumlar (0)
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
