1999’u unutmamalı, yorgun binaları yenilemeliyiz
Gündem, 09 Temmuz 2025 21:10Son günlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde art arda yaşanan depremler, kentsel dönüşümün ertelenemez bir zorunluluk olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, yaşanan sarsıntılar ve deprem riski hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
“DEPREM GERÇEĞİNİ KABUL ETMELİ VE HAREKETE GEÇMELİYİZ.”
Kocaeli’nin aktif fay hatları üzerinde yer aldığını hatırlatan Keleş, bilimsel verilerin bölge için ciddi bir deprem riskine işaret ettiğini söyledi. “Depremi engelleyemeyiz ama depreme karşı hazırlıklı olabiliriz. Bu tabloyu değiştirmek elimizde. Kentsel dönüşüm artık ertelenemez bir zorunluluktur.” dedi.
“CAN VE MAL KAYBINI ÖNLEMEK ELİMİZDE.”
Oğuzhan Keleş, olası bir deprem senaryosunda birçok binanın yıkılması, can kayıpları oluşması ve ekonomik yapının ağır darbe almasının kaçınılmaz olacağını vurguladı. “Yıkılan sadece binalar olmaz; insanlar, aileler, iş yerleri, ekonomik altyapı ve psikolojik denge de sarsılır. Bu nedenle geç kalmadan doğru planlama ve uygulama ile kentsel dönüşüm çalışmalarında vites yükselterek hızımızı artırmalıyız.” dedi.
KOCAELİ’NİN DÖNÜŞÜM KAPASİTESİ GÜÇLÜDÜR
Keleş, Kocaeli’nin kendi mimari, mühendislik altyapısı, deneyimli müteahhitleri, güçlü sanayisi ve ekonomisi ile ayrıca Dünya Bankası’nın 0,69 faiz oranlı destek programının yürürlüğe konması, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşümünü önünü açacağına inandığımız plan değişiklikleri ve güçlü iradesi ile kentsel dönüşüm hızını gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. “Yeter ki doğru planlama, şeffaf denetim ve iş birliğiyle hareket edilsin. Sağlam zemin üzerine, kaliteli malzeme ve uygun projelerle inşa edilen yapılar yıkılmaz, can kayıpları yaşanmaz” dedi.
OĞUZHAN KELEŞ: “1999’U UNUTMAMALI, YORGUN BİNALARI YENİLEMELİYİZ.”
1999 yılında büyük bir felaketi yaşamış bir il olarak, Kocaeli’nin hala riskli ve yorgun yapı stokuyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Keleş, “1999 yılı öncesi bir sefer deprem görmüş yapılarımızdan riskli olanların ivedilikle dönüştürülmesi gerekmektedir.” dedi. Kentsel dönüşümün bir tercih değil, hayati bir zorunluluk olduğunu belirten Keleş; “1999 Marmara Depremi bize çok şey öğretti. Ancak bugün hâlâ o günün izlerini taşıyan, depreme dayanıksız birçok yapımız var. Deprem kapımızı çalmadan, biz harekete geçmeliyiz. Yorgun binaları güçlendirmek ya da yıkıp yeniden yapmak artık ertelenemez bir görevdir.”
Gündem, 09 Temmuz 2025 21:10
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
