Büyükakın, motosikleti ile o yarışa da katıldı
Spor, 06 Temmuz 2025 14:47Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Motocross Park Kartepe’de gerçekleştirilen Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nda 20 sporcunun aynı anda piste çıktığı GP Final Yarışı’nın startını Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile birlikte verdi. Büyükakın, final yarışlarına kendisine ait motosikleti ile gelerek yine herkesi şaşırttı.
BÜYÜKAKIN ALANA KENDİ MOTOSİKLETİ İLE GELDİ
Kentin doğa sporları potansiyelini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülke çapında önemli bir spor faaliyetine daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi işbirliği ile Motocross Park Kartepe’de gerçekleşen 2025 Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları kıyasıya rekabete sahne oldu. Zorlu engellerle dolu ekstrem parkurda kadınlardan gençlere, ustalardan veteranlara kadar 16 takım ve 33 sporcu yarıştı. Alana motosikletleriyle gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın ile Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, 20 sporcunun aynı anda piste çıktığı GP Final Yarışı’nın startını verdi.
ENGELLERE KARŞI KIYASIYA MÜCADELE
Kocaeli’nin doğayla iç içe ilçesi Kartepe bu hafta sonu süper enduro tutkunlarını ağırladı. Prestij Genel Klasman, Usta Genel Klasman, Hobi Genel Klasman, Genç Genel Klasman, Veteran Genel Klasman, GP Genel Klasman ve Kadın Genel Klasman olmak üzere 7 kategoride düzenlenen yarışlarda sporcular hem doğa koşullarına hem de yapay engellere karşı mücadele verdi. Nefes kesen yarışlara doğaseverler ve motorsporları meraklıları büyük ilgi gösterirken birbirinden güzel görüntüler ortaya çıktı. Cumartesi günü sıralama ve antrenman turları için piste çıkan sporcular, pazar günü ise final yarışlarında izleyenlere unutulmaz bir şölen yaşattı. Kategorilerinde ipi göğüsleyerek podyuma çıkan sporcular madalya ve kupa ile ödüllendirildi.
.gif)
İŞTE KAZANAN İSİMLER
En hızlı 20 sporcunun yer aldığı Süper Enduro GP Yarışı’nda heyecan bir an olsun dinmedi. Binlerce seyircinin sıcak havaya rağmen takip ettiği iki etaplı yarışlar sonunda Mehmet Emin Musaoğlu (İZMOK) birinci, Murat Can Köse (TTMK) ikinci, Kemal Deveci (TTMK) üçüncü oldu. Büyük çekişmeye sahne olan Prestij kategorisinde Mustafa Resul Kurtuluş (Kartepe) birinci, Mehmet Emin Musaoğlu (İZMOK) ikinci, Sinan Memnun (Sarıyer) üçüncü oldu. Usta kategorisinde Kenan Kazan (İZMOK) birinci, Kemal Deveci (TTMK) ikinci, Mehmet Çetin (TTMK) üçüncü oldu. Gençler kategorisinde Ebubekir Arat (Kartepe) birinci olurken Mehmet Taha Tomak (İZMOK) ikinci, Bera Gün (TTMK) üçüncü oldu. Hobi kategorisinde Celil Adıberi (Kartepe) birincilik ipini göğüslerken İsmail Erdem Kurutaş (Kartepe) ikinci, Erdem Kocaman (ENDIST) üçüncü oldu. Veteran kategorisinde Salih Serim (Kartepe) birinci olurken Mehmet Okuyan (ENDIST) ikinci, Hüseyin Neziroğlu (Kartepe) üçüncü oldu. Kadın kategorisinde ise Rus sporcu Svetlana Smirnova (ALDOSK) birinci oldu.
Spor, 06 Temmuz 2025 14:47
Yorumlar (0)
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
