GTO Başkanı Aslantaş dış ticaret verilerini değerlendirdi
İş Dünyası, 03 Temmuz 2025 13:04Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurahman Aslantaş Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat tarafından açıklanan haziran ayı dış ticaret verilerine göre, Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına göre %8 artışla 20,5 milyar dolara ulaştı. Bu artış, son 12 ayın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçti. İlk 6 aylık ihracat toplamı 131,4 milyar dolar, yıllıklandırılmış ihracat ise 267 milyar dolar ile en yüksek seviyesine çıktı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Türkiye’nin ihracat performansındaki artışta Gebze’nin stratejik önemine dikkat çekti.
“Sanayi, üretim ve teknolojide ülkemizin önde gelen merkezlerinden biri olan Gebze, dış ticarette de güçlü konumunu korumaktadır. Ülkemizin böylesine zorlu küresel koşullarda ihracatını artırması çok kıymetlidir. Bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımızı ve üyelerimizi gönülden kutluyorum.”
Başkan Aslantaş, Gebze Ticaret Odası olarak ihracata verdikleri önemi vurgulayarak şunları söyledi: “Oda olarak, üyelerimizin ihracat kapasitesini geliştirmeyi stratejik öncelik haline getirdik. GTO olarak onları yeni pazarlara açacak eğitim, danışmanlık ve ticari istihbarat hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Amacımız; Gebze iş dünyasını daha fazla üretime, daha fazla ihracata teşvik ederek ülke ekonomisine katkıyı büyütmektir.”
Haziran ayı ithalatı ise 28,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranı %71,5 olurken, yıl sonu ihracat hedefi 270 milyar doların üzerine çıkmak olarak açıklandı.
Gebze Ticaret Odası, bölge iş dünyasını desteklemeye, ihracat odaklı büyümeyi teşvik etmeye ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir varlık için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.
İş Dünyası, 03 Temmuz 2025 13:04
Yorumlar (0)
Kartepe Kent Konut Evleri projesine 24 saatte yüzlerce başvuru
İsrail’le ticareti kanıtladım, AKP’liler sessiz kaldı!
Kocaeli Muşlular Derneği'nden İsrail’in alıkoyduğu başkanla ilgili açıklama
Kocaeli’de yaya ulaşımı masaya yatırıldı
Bayram ikramiyesi ile ilgili yeni teklif
Giresunluların gönül sofrasına konuk oldular
Kartepe’de evlere şenlik çalışma!
İzmit’te yine ücretsiz istiridye mantarı dağıtıldı
Sürücüler dikkat! D-130 trafiğe kapatılacak
AK Parti Darıca’da Erdoğan heyecanı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan 1 Mayıs mesajı
Akran zorbalığına karşı bir hamle daha!
Çağırdık gelmedi diyen Büyükakın’a, Başkan Gökçe’den yanıt geldi
Büyükşehir'den çiftçilere 27 milyonluk dev destek
Başkan Sezer 1 Mayıs’ı unutmadı
AKP anketlerde görünenden kötü mü?
İzmit Belediyesi personel alacak
Çayırova’nın genç futbolcuları, Kocaeli’ni Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek
Bahçeli'nin dizisine ceza kesildi!
Büyükakın ile Talus, Gebze’de iş insanlarıyla bir araya geldi
Böyle yoksulluk görülmedi
İzmit’te o evden kamyon dolusu çöp çıktı!
Başkan Ömeroğlu: Emeğin ve alın terinin yanındayız
KOTO ile Alkan Yemek arasında indirim protokolü imzaladı
Silivri'de nüfusu artırmayalım diyerek adayı açıklamadı
Darıca’da Emlak Kulübü’nün 4’üncü yılı böyle kutlandı
Başkan Gökçe’den 1 Mayıs mesajı
Bende aileyi katil sanmıştım ama araştırınca fikrim değişti!
Faruk Demir’e oda başkanlarından büyük destek
İzmit’te 3. Kapanca Sokak Festivali için kollar sıvandı
Büyükakın’dan itfaiyecilere: Hepiniz birer kahramansınız
Basın özgür değilse toplum da özgür değildir
Kocaeli Valiliği'nden soğuk hava ve kar uyarısı!
Kocaeli’de Hizmet-İş 1200 üye ile 1 Mayıs’ta Bursa’da
Gebze Lokomotif Çocuk Köyü kapılarını bayram havasında açtı
Tavşancıl’da doğanın kalbinde nefes alınacak bir alan
İYİ Partililer bu seferde Darıca’dan geçti!
Dernekler İzmit Belediye Meydanı’nda buluşacak
Gölcük’te çevreyi kirleten besi çiftliğine ceza kesildi
