Kocaeli Emek Partisi’nden tüm işçi ve emekçilere çağrı
Siyaset, 03 Temmuz 2025 08:05Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü kamu işçilerinin kamu çerçeve protokolüne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.
Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz imzalı açıklamada "ek Adam Yönetimi ve sermayenin dayatmalarını aşacak tek güç, işçilerin birliğidir. Kamu işçileri artık çok iyi biliyor ki: Talepleri elde etmenin tek yolu, mücadeleyi büyütmektir. Masada sürdürülen müzakerenin başarısı da yükselen mücadelenin yarattığı etkidir." denildi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
"İktidar, kamu çerçeve protokolünde önerdiği %16’lık zam teklifini yalnızca 1 puan artırarak, kamu işçilerine açlık ve yoksulluğu dayatmaya devam ediyor.
Oysa kamu işçileri %90 zam talebinde ısrarlı. Bununla birlikte, tüm işçi ve emekçilerin ortak talebi haline gelmiş olan; vergide adalet, meslek kodları, tayin hakkı, iş-risk-kıdem farkı gibi birikmiş sorunlarının da çözülmesini istiyor.
Ancak sermaye sözcüsü AKP iktidarı bu taleplere kulaklarını tıkamış durumda. Buna karşılık, kamu işçilerinin eylem alanlarında “Eylemse eylem, grevse grev!” sloganı yankılanmaya devam ediyor.
MÜCADELENİN GÜCÜ İŞÇİ SINIFININ BİRLİĞİNDEN GELİR
Tek Adam Yönetimi ve sermayenin dayatmalarını aşacak tek güç, işçilerin birliğidir. Kamu işçileri artık çok iyi biliyor ki: Talepleri elde etmenin tek yolu, mücadeleyi büyütmektir. Masada sürdürülen müzakerenin başarısı da yükselen mücadelenin yarattığı etkidir.
Hükümetin adeta dalga geçercesine sunduğu teklif karşısında, konfederasyonlardan beklenen görev çok açık ve nettir: Birleşmek ve hükümeti geri adım atmaya zorlayacak güçlü eylem kararları almak!
İşçiler, konfederasyonlardan kararlı bir duruş ve yeni bir mücadele programı beklemektedir. Geçmiş toplu iş sözleşmesi (TİS) süreçleri de göstermiştir ki, ister özel ister kamu sektöründe olsun, tüm sözleşmeler Erdoğan–Şimşek programına hedeflerine uygun hale getirilmeye çalışılıyor.
TİS MÜCADELESİ, ŞİMŞEK PROGRAMINA KARŞI MÜCADELEDİR
Bu nedenle TİS mücadelesi, aynı zamanda Erdoğan/Şimşek programına karşı da verilen bir mücadeledir. Başarmak için ise birleşmek, üretimden gelen gücü merkeze alan etkili ve kitlesel eylemleri hayata geçirmekten geçmektedir.
Basın açıklamaları, çadır kurma, bildiri dağıtma gibi lokal eylemler önemlidir; ancak hükümetin tutumu göstermektedir ki bunlar tek başına yeterli değildir. İşçi sınıfı ve emekçilerin karşısında hükümetiyle sermayesiyle birleşmiş sermaye cephesine karşı, kendi birliğini sağlama görevi bulunmaktadır. Birleşmek, taleplerde ısrarcı olmak ve “İşçiye sorulmadan sözleşme imzalanamaz!” dedirtecek bir sınıf gücünü ortaya çıkarmak bugünün en acil görevidir.
Başta kamu işçileri olmak üzere işçiler ve emekçiler yaşananlara sessiz kalamaz! İşçiler, üretimden gelen gücünü kullanarak genel grev, genel direniş mücadelesini hem iktidara hem de geri adım attırmaktan kaçınan sendikal bürokrasiye karşı yükseltmelidir.
Emek Partisi olarak, kamu işçisinin insanca bir yaşam ve insanca bir ücret mücadelesinin yanındayız. Bu mücadelede omuz omuza olacağız. Tüm işçi ve emekçileri, açlık ve yoksulluğu dayatan Tek Adam Yönetimi’ne karşı birleşmeye ve kamu işçilerine destek olmaya çağırıyoruz!"
Siyaset, 03 Temmuz 2025 08:05
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
