İmamoğlu cezaevinden çıkarsa biteriz!
Siyaset, 02 Temmuz 2025 00:09Ankara kulisi yazarı Nuray Babacan, ilginç bir kulis bilgisini köşesine taşıdı. Babacan, “İmamoğlu’nun tutuklanması sürecine ve belediyeye kayyum atanmasına itiraz eden ve partide ikna süreci yürüten AKP’nin üst düzey yöneticilerinden birinin arkadaşlarına, “Bu saatten sonra İmamoğlu cezaevinden çıkarsa aleyhimize olur, biteriz…” demesi…” dedi.
19 Mart’ta ‘yolsuzluk’ iddialarıyla yapılan operasyon kapsamında tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu yaklaşık 3 aydır tutuklu olarak bulunuyor. İmamoğlu’nun tutuklanması ekonomiyi etkiler CHP kurultayında iptal kararı çıkması ile aynı durumun yaşanacağı AKP kulislerinde konuşulmaya başlandı. Nefes yazarı Nuray Babacan, AKP içerisinde eleştiri yapan hukukçulara ‘aman susun’ uyarısı yapıldığını belirtirtti. Babacan, ilginç bir kulisi daha paylaşarak, “İmamoğlu’nun tutuklanması sürecine ve belediyeye kayyum atanmasına itiraz eden ve partide ikna süreci yürüten AKP’nin üst düzey yöneticilerinden birinin arkadaşlarına, “Bu saatten sonra İmamoğlu cezaevinden çıkarsa aleyhimize olur, biteriz…” demesi…” ifadeleri gündeme bomba gibi düşecek.
AKP İÇERİSİNDEKİ HUKUKÇULARDAN UYARI GELDİ
Nefes yazarı Nuray Babacan, CHP’ye yönelik operasyonlar sistemli biçimde sürmesini değinerek, yerel seçim yenilgisinden sonra genel seçimlerin kendileri için ‘son durak’ olduğunu görenlerin başlattığı bu süreç hem hukuk sisteminde hem de siyasi sistemde çatırdamalara neden olduğunu belirtti. “AKP’de bunun nereye varacağıyla ilgili değişik senaryolar olsa da tüm bu yaşananların kendileri için hayırlı olmayacağını düşünenler az değil. Troller hariç.” diyen Babacan, “CHP’nin 38’inci kurultayının iptali istemiyle açılan davadaki erteleme kararı kimseyi şaşırtmadı. Bir siyasi partinin Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetim, denetim ve yetkisinde yapılan ve onaylanan kongresinin ‘mahkemeye düşürülmesi’ AKP içerisinde hukuki açıdan tartışma konusu” dedi.
“AMAN SUSUN…” UYARISI
AKP’li hukukçuların eleştirilerine ise içerden müdahale gelmeye başladı. Babacan, “Siyasi ve hukuki süreçleri bilen AKP’li siyasetçiler, bu açıklamalara itiraz edecek bir şey bulamıyorlar. Arkadaşlarına dedikleri tek şey; ‘Aman susun…” ifadelerini kullandı.
“İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN ÇIKARSA BİTERİZ”
Babacan son olarak ilginç bir kulis ile günün bombasını attı. Babacan, “İmamoğlu’nun tutuklanması sürecine ve belediyeye kayyum atanmasına itiraz eden ve partide ikna süreci yürüten AKP’nin üst düzey yöneticilerinden birinin arkadaşlarına, “Bu saatten sonra İmamoğlu cezaevinden çıkarsa aleyhimize olur, biteriz…” demesi…” şeklinde konuştu.
Siyaset, 02 Temmuz 2025 00:09
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
