Körfezli kadın ragbiciler Avrupa şampiyonu oldu
Spor, 30 Haziran 2025 01:46Körfezli kadın ragbiciler Avrupa Şampiyonu oldu. Kadın 7’li Ragbi Milli Takımımız iki etaplı yapılan 2025 Avrupa Trophy Serilerini namağlup şampiyon olarak tamamladılar.
27-29 Haziran 2025 tarihlerinde Moldova’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen Rugby Europe Trophy Serisi 2. Etabı’nda Kadın 7’li Ragbi Milli Takımımız, tüm rakiplerini geride bırakarak namağlup şampiyon oldu. 7’li Kadın Ragbi Milli Takımızda yer alan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübümüzün başarılı oyuncuları Hilal Karagöz, Sedanur Alagöz ve Tuğba Nur Yavuz şampiyon takımın oyuncuları olarak hem tarihe geçtiler hem de başarılı oyunlarıyla göz doldurdular.
NAMAĞLUP AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
Ay yıldızlı kadınlarımız, grup aşamasından finale kadar çıktıkları bütün maçları kazanarak hem oyun hem de istikrarlarıyla alkış aldılar. Finalde güçlü rakip Danimarka’yı 24-12 mağlup eden kadın milli takımımız, bu zaferle Avrupa’nın en üst düzey ligi olan Championship’e namağlup şampiyon unvanıyla yükseldi.
6 MAÇTA 6 GALİBİYET
Kadın ragbiciler grup maçlarında; Türkiye 21 – 12 Avusturya, Türkiye 27 – 5 Romanya, Türkiye 31 – 0 Finlandiya çeyrek finalde Türkiye 41 – 0 Romanya, yarı finalde Türkiye 26 – 5 Ukrayna ve finalde de Türkiye 24 – 12 Danimarka skorları ile toplamda 6 maçta 6 galibiyet alarak namağlup şampiyon oldu.
ALTIN HARFLERLE GEÇTİLER
Bu tarihi zaferle birlikte milli takımımız, Hırvatistan’ın Makarska kentinde düzenlenen ilk etapta elde ettiği namağlup şampiyonluğu, Kişinev’de de tekrarlamış oldu. Kadın 7’li Ragbi Milli Takımımız, 2025 Trophy Sezonunu iki etapta da zirvede tamamlayarak, Türk Ragbi tarihine altın harflerle geçen bir başarıya imza attı.
.gif)
KÖRFEZLİ MELİK VE MUSA BAŞARIYLA OYNADILAR
Erkek Ragbi Milli Takımımızda yer alan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübümüzün sporcuları Melik Yılmaz ve Musa Gasanov başarılı parformanslarıyla dikkatleri toplamayı başardılar.
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada; “Avrupa Şampiyonu olan 7’li kadın ragbi milli takımımızı ve Avrupa dördüncüsü olarak ragbide artık söz sahibi olan erkek milli takımımızı ve milli takımlarımızda yer alarak bizleri gururlandıran kulübümüz sporcularını tebrik ediyoruz. Sporcularımız ülkemizi, ilimizi, ilçemizi ve Körfez Gençlerbirliği SK’nü en iyi şekilde temsil etmişlerdir.
BAŞKAN SÖĞÜT’E ÖZEL TEŞEKKÜR
Kulübümüzün bütün spor branşlarındaki sporcularına her zaman destek her anlamda veren bizleri ve sporcularımızı teşvik ederek gücümüze güç katan ilçemizi sporcu şehri haline getiren Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’ ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın sayesinde yetişen sporcularımız bugün ülke çapında aldıkları başarılı sonuçlara artık Avrupa ve Dünya spor sahalarında aldıkları derece ve madalyalarla adımızı duyuruyorlar.
MİLLİ TAKIMIN YANINDAYDILAR
Aynı zamanda Türkiye Ragbi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt ve Teknik Kurul Üyesi Mehmet Kahveci şampiyonayı yerinde takip ederek milli takımlarda yer alan Körfezli 5 sporcumuzu yalnız bırakmayarak destek verdiler.
Spor, 30 Haziran 2025 01:46
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
