Çölyak hastaları için pedal çevirdiler
Gündem, 30 Haziran 2025 13:28Büyükşehir’in desteği ile İzmir’den yola çıkan ve 7 ili bisikletle geçen KOBİDOS üyeleri, Çölyak hastalarına umut olan turu Kocaeli’nde tamamladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir’den yola çıkan Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (KOBİDOS) üyeleri, 7 ili geçerek turu Kocaeli’nde tamamladı. Kulüp üyeleri, çevirdikleri her pedal ile Çölyak hastalarına umut oldu.
KOCAELİ’NDE ANLAMLI KAPANIŞ
Sosyal sorumluluk projeleriyle dezavantajlı grupların sesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOBİDOS’un 5. yaş turuna da katkı sundu. Çölyak ve PKU hastalarına dikkat çekmek amacıyla İzmir’den başlayan tur, İzmit Milli İrade Meydanı’ndaki kapanış programıyla sona erdi. Programa; Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Arif Başkan, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, hastalar ve aileleri katıldı. Program sonunda etkinliğe destek verenlere ve KOBİDOS üyelerine plaket takdim edildi.
7 İLİ BİSİKLETLE GEÇTİLER
KOBİDOS’un 23 Haziran’da İzmir’den başlayan turu; Aydın, Denizli, Afyon, Kütahya, Düzce, Sakarya’yı takiben Kocaeli’nde tamamlandı. Profesyonel bisikletçiler, her ilde Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlikler düzenledi. Turun son etabında ise İzmit Merkez Bankası’ndan Milli İrade Meydanı’na kadar pedal çevrildi.
.gif)
ÇOCUKLARIMIZI DEĞERLİ HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ
Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, “Amacımız, çölyak ve PKU tanısı alan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak. Rotamızdaki derneklerle işbirliği yaparak çocukların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Ayrıca, glutensiz ve düşük proteinli ürünlerden oluşan paketlerle çocukların yüzlerinde gülümsemeye vesile oluyoruz” dedi.
ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK YARATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz ise, “KOBİDOS, sosyal sorumluluk projelerinde çok önemli katkılar sağlıyor. Çölyak hastalığı ciddi bir rahatsızlık ve bu turla önemli bir farkındalık yaratıldı. Bu büyük sorumluluğunuz için teşekkür ederiz” diye konuştu. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy da “KOBİDOS sadece spor alanında değil, sosyal projelerde de ilimizin değerlerinden biridir. Çölyak hastalığı bağışıklık sistemini etkileyen önemli bir hastalıktır ve nüfusun yaklaşık yüzde birini oluşturuyor. Toplumsal farkındalık artırılmalı ve glutensiz gıdaların erişilebilirliği desteklenmelidir. Kocaeli Valiliği olarak ekonomik durumu iyi olmayan ailelere her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Gündem, 30 Haziran 2025 13:28
Yorumlar (0)
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
