Tarım Bakanı halka ihanet ediyor!
Siyaset, 30 Haziran 2025 01:55Tarım ürünlerinde kullanılan pestisit ve zararlı kimyasalların verilerini kamuoyundan gizleyen Tarım ve Orman Bakanı’na tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu bir skandal değil, halk sağlığına karşı işlenmiş bir suçtur. Bakan halka ihanet ediyor!” dedi.
Türkiye’den Avrupa ülkelerine ihraç edilen tarım ürünlerinin pestisit ve kanserojen madde içerdiği gerekçesiyle iade edilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, zehirli ürün skandalıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sessizliğine tepki gösterdi.
Son 1,5 ayda Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 54 tarım ürünü iade edilmiştir. Çünkü bu ürünlerde zararlı ve kanserojen maddeler tespit edilmiştir. Şeftali, limon, helva, biber çeşitleri, Antep fıstığı, fındık, kuru incir ve hatta Dubai’ye gönderilen çikolata… Sofralarımızın vazgeçilmezleri artık zehirli ürün kategorisinde değerlendiriliyor!”
Bu skandalın halk sağlığı kadar, Türkiye’nin ihracat gelirlerini ve uluslararası itibarını da zedelediğine dikkat çeken Kanko, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek yerine verileri gizlemeyi tercih ettiğini belirtti.
“Bakan çıkıp açıkça ‘Pestisist verilerini açıklamıyoruz’ deme cesaretini gösterebiliyor. Bu, sadece bir skandal değil; doğrudan halk sağlığına yönelik bir tehdittir! Üreticiye de tüketiciye de ihanettir. Türkiye’nin itibarına vurulmuş ağır bir darbedir!” diyen Kanko, Tarım Bakanı'nı görevi kötüye kullanmakla suçladı.
Kanko açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bakan, bu suskunluğunuzla tarımı da halkı da zehirlere teslim eden bir ihanetin faili konumundasınız. Bu mesele siyaset üstüdür. Bu, halk sağlığı meselesidir. Bu ülkede insanlara kanserojen gıdaları reva gören, verileri gizleyen ve hesap vermeyen bir bakan varsa, bunun adı siyaseten değil, hukuken de sorumluluktur.”
"TARIM BAKANI YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALIDIR!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ada seslenen Kanko, açıklamasının sonunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hakkında açık çağrıda bulundu: “Halk sağlığıyla oynayan ve görevi kötüye kullanan Tarım ve Orman Bakanı Yüce Divan’da yargılanmalıdır! Bu Meclis, halkına karşı sorumludur. Bu sorumluluğu yerine getirmek hepimizin asli görevidir.
Siyaset, 30 Haziran 2025 01:55
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
