Sivas’ta hayatını kaybedenler Gebze’de anılacak
Gündem, 29 Haziran 2025 05:45Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Özcan Doğan başkanlığındaki yeni yönetimiyle geride kalan bir yıllık süreci, 27’nci olağan genel kurulda (mali genel kurul) değerlendirdi.
BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde, Ticaret İl Müdürlüğü’nden Hükümet komiseri Ömer Çelik nezaretinde gerçekleşen kongrede BİLKAR’da uzun yıllar müzik topluluklarının eğitmenliğini ve koordinatörlüğünü üstlenen emekli müzik öğretmeni Refik Köksal divan başkanlığına seçildi. Köksal’a divanda katip üye olarak Firdevs Ocak eşlik etti. Kongre geride kalan yıllarda hayatını kaybeden BİLKAR üye ve emektarlarına saygı duruşunda bulunulması ile başladı.
Kongrede kooperatifin Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi olan adı ilgili yasal mevzuat gereği S.S. Bilkar Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi olarak değişti.
Kongrede geride kalan bir yıla dair faaliyet raporu ile denetim kurulu raporu, bilanço ve kar zarar hesapları oy birliğiyle onandı. 2025 yılı örgütlenme faaliyetleri görüşülüp 2025 yılı için üyelik aidatı aylık, 200 TL olarak belirlendi.
Kongre dilek ve temenniler bölümü ile sona ererken BİLKAR Başkanı Özcan Doğan yeni yönetimle geride kalan bir seneye dair yaptığı kısa değerlendirmede, “Bir sene bizim için çok kısa, bir anlamda da uzun geçti. Hızlı bir koşuşturma halindeydik. Kitap atölyemiz ile birlikte düşünce topluluğu atölyesi oluşturduk. Makine Mühendisleri Odası ile toplumsal muhalefeti geliştirmek, alan açmak adına çeşitli etkinlikler yaptık.
Ortaklaşa çeşitli yazar ile imza ve söyleşi günleri gerçekleştirdik. Ruhi Su Dostlar Korosu’nu Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde birlikte ağırladık. Ülkemizden beş tiyatro topluluğunu Gebze’de ağırladık” dedi.
Geride kalan bir yılın verimli ve güzel geçtiğini kaydeden Özcan, “Hedefimiz önümüzdeki yıl ve yılların daha aktif, güzel, verimli, coşkulu BİLKAR yılları olmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.
.gif)
MMO VE BİLKAR İŞBİRLİĞİNDE SİVAS’TA HAYATINI KAYBEDENLER GEBZE’DE ANILIYOR
2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde katledilen 33 aydın ve sanatçı katliamın 32’nci yılında da unutulmadı. MMO Gebze ve BİLKAR işbirliğindeki anma 2 Temmuz Salı günü akşamı MMO’da
2 Temmuz 1993’te Sivas’ta 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı'nın 32. yıl dönümü nedeniyle Gebze MMO ve BİLKAR tarafından ortak bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. Sivas’ta hayatını kaybeden 33 insanı anmak ve onları unutturmamak için kurulan hafıza merkezinin illüstratörü, çizer Sena Şat'ın katılacağı etkinlik 2 Temmuz Salı günü saat 19.00'da MMO Gebze’nin ev sahipliğinde, TMMOB Gebze binası (Hacı Halil Mahallesi, Adliye Caddesi, No: 26) lokalinde gerçekleşecek.
''Unutmadık, unutturmayacağız'' çağrısı ile yapılacak olan etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.
BİLKAR tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi. ‘’ 2 Temmuz 1993’te, Sivas’ta insanlık yandı. Madımak Oteli’nde 33 can, yalnızca düşüncelerinden, türkülerinden, şiirlerinden ötürü göz göre göre ateşe verildi.
Kalemleriyle, sazlarıyla, yürekleriyle ışık olan o güzel insanlar karanlığa kurban edildi. Biz o günkü acıyı yüreğimizde hâlâ taşıyoruz. Her 2 Temmuz’da, her alevde, her suskunlukta onları yeniden hatırlıyoruz.
Unutmuyoruz. Unutturmuyoruz. Birlikte anmak, birlikte yaşatmak için bir araya geliyoruz. Sivas’ta yitirdiğimiz canları hep birlikte anıyor; aydınlığı, kardeşliği, insanlığı savunuyoruz.’’
Gündem, 29 Haziran 2025 05:45
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
