Dilovası halkı artık sanayi değil, temiz hava istiyor
Siyaset, 22 Haziran 2025 22:29CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan’dan Dilovası’ndaki rezerv yapı alanında yaşanan plan değişikliğine sert tepki.
Cumhuriyet Halk Partisi Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan, Tavşancıl Mahallesi sınırları içinde yer alan ve uzun süredir halkın yaşam kalitesini artırması beklenen rezerv yapı alanında yapılan değişikliklere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Başkan Turan, rezerv alanın içinde yaklaşık 110 hektarlık bir bölümün “sanayi ve depolama alanı” olarak planlanmasının büyük bir hayal kırıklığı ve topluma verilmiş sözlerin inkârı olduğunu vurguladı.
Başkan Servet Turan, bu alanın Sayın Bakan Murat Kurum tarafından “sağlıklı yaşam alanı” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Sanayiyle iç içe yaşamak zorunda kalan halkımıza umut olan bu rezerv alanının sanayiye çevrilmesi, kelimenin tam anlamıyla ihanettir” şeklinde konuştu.
“KAMUOYUNDAKİ İDDİALAR CİDDİ ENDİŞE YARATIYOR”
Turan, kamuoyunda konuşulan iddialara da dikkat çekerek şunları kaydetti: İddialara göre Nuh Çimento ve Geri Dönüşümcüler Kooperatifi’nin bu alanlarda arsa tapuları bulunduğu, bu firmaların Kocaelispor’a ciddi miktarda bağış yaptığı ve bu bağışların plan değişikliğiyle örtüştüğü söyleniyor. Elbette Kocaelispor hepimizin ortak değeridir, ancak halkın yaşam alanlarının peşkeş çekilmesine asla göz yummayız.”
SANAYİ DOYGUNLUĞU RAPORLARLA SABİT
Dilovası için hazırlanan Meclis Araştırma Komisyonu raporuna da değinen Turan, “Bu raporda ilçeye artık bir çivi dahi çakılmaması gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Sanayi yoğunluğu tavan yapmış bir bölgede, rezerv yapı alanını bile sanayiye açmak, halkın sağlığına kast etmektir” ifadelerini kullandı.
“ÇAĞRIMIZ AÇIK VE NETTİR”
CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan, açıklamasının sonunda şu çağrılarda bulundu: Plan değişikliği derhal iptal edilmelidir. Rezerv alan yalnızca konut, yeşil alan ve sosyal donatılar için kullanılmalıdır. Ranta değil, halka hizmet eden bir şehircilik anlayışı benimsenmelidir.
Turan, “Halkımız temiz hava solumak, çocuklarını parkta büyütmek, hastanelerde değil oyun alanlarında zaman geçirmek istiyor. Bu sese kulak verilmelidir” diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilgili Bakanlığı bu yanlıştan dönmeye çağırdı.
Siyaset, 22 Haziran 2025 22:29
Yorumlar (0)
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
