Türkkan: Anayasayı çiğneyip devleti gasp etmek istiyorsunuz
Siyaset, 19 Haziran 2025 07:53İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe saymasını ve üniversitelerin özerkliğine yönelik müdahaleleri sert sözlerle eleştirdi. Türkkan, “Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımıyoruz diyorsanız, siz aslında Anayasa’yı da tanımıyorsunuz. Milletin böyle bir hakkı yokken, sizde nasıl oluyor bu cüret?” diyerek tepki gösterdi.
Anayasa’nın devletle millet arasındaki en temel mutabakat metni olduğunu vurgulayan Türkkan, “Bir vatandaş çıkıp ‘Cumhurbaşkanlığı makamını tanımıyorum’ diyebilir mi? Hayır. Ama siz rahatlıkla ‘Anayasa’yı tanımıyoruz’ diyorsunuz. Bu ne pervasızlıktır?” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTELERİ MAHVETTİNİZ”
Üniversitelerin özerkliğini savunan Anayasa Mahkemesi kararlarını da görmezden gelen iktidara yüklenen Türkkan, “Rektörleri bile tek adam atayacak. Üniversiteler nefes alamıyor. Boğaziçi gibi bir değer, artık Türkiye’de bile 22’nci sırada. Sadece size biat etmedikleri için hocalar kapının önüne kondu” dedi.
“GENÇLER BU ÜLKEDEN UMUDU KESTİ”
Üniversite sınavı öncesi gençlerin geleceksizlikle yüz yüze bırakıldığını vurgulayan Türkkan, “Bu gençler mezun olunca ilk gittikleri yer konsolosluk kapıları, çünkü bu ülkede kalmak istemiyorlar. Gitmezlerse şans oyunlarına yöneliyorlar. Neden? Çünkü siz ülkeyi batırdınız, geleceği kararttınız” dedi.
“RANT İÇİN ANAYASA’YI DELİYORSUNUZ”
Spor Toto’nun yetkilerinin bir gecede özel şirketlere devredildiğini hatırlatan Türkkan, “Anayasa Mahkemesi ‘Bu olmaz’ dedi. Ama siz hâlâ 'Olur' diyorsunuz. Çünkü orada büyük bir para var, rant var. Siz bu rantın peşinde kul olmuşsunuz” sözleriyle iktidarın çıkarcı tutumunu eleştirdi.
“KİT’LER TEK ADAMIN ELİNE TESLİM EDİLİYOR”
Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin (KİT) de tek kişinin kontrolüne verilmek istendiğine dikkat çeken Türkkan, “Elektrik Üretim AŞ, BOTAŞ gibi kurumları Sayın Cumhurbaşkanı yönetecek. Varlık Fonu'nda olduğu gibi her şey sis perdesi ardında olacak. Böyle demokrasi olur mu? Sözde demokrasi, özde otokrasi!” diye konuştu.
SİZ ÜLKEYİ YÖNETMEK DEĞİL, SAHİBİ OLMAK İSTİYORSUNUZ
Konuşmasının sonunda iktidarın yönetme değil, mülkleştirme hırsı taşıdığını belirten Türkkan, “Siz bu ülkeyi yönetmek istemiyorsunuz, sahibi olmak istiyorsunuz. Katar Emiri gibi, Dubai Emiri gibi davranmak istiyorsunuz. Ama bu milletin ülkesi sahipsiz değil!” diyerek sözlerini tamamladı.
Siyaset, 19 Haziran 2025 07:53
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
