Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denilmelidir
Gündem, 13 Haziran 2025 03:58Erdoğan, "Netanyahu ve katliam şebekesinin tüm bölgemizi ateşe atan saldırılarının mutlaka önüne geçilmelidir. Orta Doğu’da daha fazla kan, yıkım ve çatışma görmek istemediğimizi bugün bir kez daha ifade ediyoruz." düşüncesini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin olarak ilk açıklamayı yaptı. Erdoğan, "İsrail, Gazze başta olmak üzere bölgemizi kana, gözyaşına ve istikrarsızlığa boğma stratejisini bu sabah itibarıyla çok tehlikeli bir aşamaya taşımıştır. İsrail’in komşumuz İran’a düzenlediği saldırılar, uluslararası hukuku hiçe sayan apaçık bir provokasyondur." dedi.
Erdoğan açıklamasında, "İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yoğunlaştığı ve Gazze’ye yönelik insanlık dışı eylemler karşısında uluslararası baskıların arttığı bir dönemde yapılan bu saldırılar, İsrail’in kural tanımaz zihniyetini göstermektedir. Netanyahu yönetimi pervasız, saldırgan ve hukuk tanımaz eylemleriyle bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleme gayretindedir. Uluslararası toplum, küresel ve bölgesel istikrarı hedef alan İsrail haydutluğuna artık bir dur demelidir." ifadesini kullandı.
Erdoğan şunları kaydetti:
Netanyahu ve katliam şebekesinin tüm bölgemizi ateşe atan saldırılarının mutlaka önüne geçilmelidir.
Orta Doğu’da daha fazla kan, yıkım ve çatışma görmek istemediğimizi bugün bir kez daha ifade ediyoruz.
Türkiye olarak komşumuz İran’a yönelik düzenlenen menfur saldırıları lanetliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; dost ve kardeş İran halkına taziyelerimizi iletiyoruz.
Gündem, 13 Haziran 2025 03:58
Yorumlar (0)
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
Türk milletinin ve devletinin bu oyuna gelmemesi elzemdir
İSU’dan Derince’de yoğun mesai
Vali Aktaş, yine vatandaşların sorunlarını dinledi
Kocaelispor asansör takım olmayacak
İzmit’teki camilerde vatandaşa helva ikram ettiler
Kocaeli’de Büyük Zafer muhteşem bir sergi ile taçlandırılacak
Erzurumlular Vakfı, emektar eğitimcileri iftar sofrasında ağırladı
Kocaeli’de bayramda hava nasıl olacak?
Çayırova’da bayram öncesi marketlerde denetim
Derinceliler Yenikent Kültür Merkezi’nde bayramlaşacak
Başkan Hürriyet Gebzelilere seslendi!
Başkan Büyükakın, Romanlarla iftarda buluştu
Yine Kartepe, yine hesapsız işler!
Başkan Sezer 18 Mart’ı unutmadı
Cami yanındaki ağaçları beton döküp kuruttular
Benzinde fiyatlar yine değişiyor
İzmitli esnafa iyi haber!
Temmuz'da emekli maaşına zam yapılacak mı?
Derince’de binlerce kişi aynı sofrada buluştu
İşte Kocaeli’de alınan bayram tedbirleri
Başkan Ömeroğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı
Arapça İstiklal Marşı'na soruşturma
Belsa önünde dev iftar sofrası kurulacak! Tüm İzmitliler davetli
Bu bir yoksulluk cinayetidir
KSO Başkanı Dr. Zeytinoğlu’ndan denk bütçe çıkışı!
AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz
Kocaeli’de Muşluların artık bir derneği var!
KOTSİAD’ın iftarı iş dünyasını bir araya getirdi
Kocaeli vekili Kanko tartışma yaratan dilekçeyi TBMM gündemine taşıdı
Çayırova’da temizlik mesaisi
AKP'li iş insanını eleştirdi, hapse atıldı
