Erdoğan ek yatırım ve zam talebini geri mi çevirdi?
Gündem, 11 Haziran 2025 20:33AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında bakanlardan gelen ek yatırım ve zam talebini Mehmet Şimşek'in politikaları nedeniyle geri çevirdi.
Yandaş kalem Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Yeni Şafak’ın hedefinde olan Mehmet Şimşek’e destek çıktı. Selvi, kabine toplantısında ek yatırım ya da zam talebinde bulunan bakanlara Erdoğan, “Bu yıl Mehmet’i sıkıştırmayın. 2026 yılı refah yılı olacak” diyerek geri çevirdiğini paylaştı.
YENİ ŞAFAK ŞİMŞEK’İ TOPA TUTMUŞTU
Yandaş gazete Yeni Şafak 26 Mayıs’ta birinci sayfasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hedef alan yazı paylaşmıştı. Erdoğan ve AKP iktidarının en sıkı destekçilerinden olan Yeni Şafak gazetesinin manşetinde iri harflerle “Faiz arttı, döviz yükseldi, enflasyon azdı”, “Üretim düştü, sanayi duruyor”, “Şirket iflasları katlandı” gibi muhalif bir gazete gibi iktidarın ekonomi politikasını eleştirmesi dikkat çekmişti. Yeni Şafak son yaptığı manşette ise ekonomist yerine geçerek Şimşek’e ‘gümrük vergisini artır’ tavsiyesi vermişti.
SELVİ’DEN ŞİMŞEK’E DESTEK GELDİ
Mehmet Şimşek’e ise yandaş kalem Abdulkadir Selvi’den destek geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomide refah için 2026 yılını işaret ettiğini hatırlatan Selvi, Şimşek için, “Mehmet Şimşek güvenilir bir isim. Göreve geldiği günden bu yana en ufak bir taviz vermeden sıkı bir enflasyonla mücadele programı yürütüyor” diyerek destek çıktı.
ERDOĞAN’DAN PARA İSTEYEN BAKANLARA: BU YIL MEHMET’İ SIKIŞTIRMAYIN
Ayrıca Selvi, kabine toplantısında dikkat çeken bir konuşmayı da paylaştı. Erdoğan’a bakanlardan ek yatırım ve zam talebinin geldiğini söyleyen Selvi, bu isteğin Şimşek nedeniyle geri çevrildiğini aktardı. Selvi, “Zaten, Kabine toplantılarında ek yatırım ya da zam talebinde bulunan bakanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl Mehmet’i sıkıştırmayın. 2026 yılı refah yılı olacak” diyormuş” dedi.
Gündem, 11 Haziran 2025 20:33
Yorumlar (0)
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
