Rasim Ozan Kütahyalı bu sefer kötüye iyi demedi!
Gündem, 10 Haziran 2025 18:45Rasim Ozan Kütahyalı, YouTube kanalında ekonomiyle ilgili anketleri değerlendirirken iktidarı rahatsız edecek yorumlarda bulundu.
“Türkiye'de enflasyonun önümüzdeki 12 ay içinde düşeceğine inanıyor musunuz?” sorusuna AK Parti ve MHP’lilerin yüzde 60,4’ü 'hayır' cevabı verdiğine dikkat çeken Rasim Ozan Kütahyalı iktidarı, “Bu, büyük bir tehlike” diyerek uyardı.
Kütahyalı, “ Mehmet Şimşek’in görevden alınmasını isteyenler bu tabloyu besler. Mehmet Şimşekten başka biri enflasyonu düşüremez" iddiasını öne sürdü. Ancak gelen tepkiler üzerine, “Ben Mehmet Şimşek’i sevmem” diyen Kütahyalı, “Mehmet Şimşek babamın oğlu değil. Benim Şimşek ile hiçbir hukukum da yok. Ayrıca herkes bilir ki ben Mehmet Şimşek’in genel iktisat felsefesini zenginci bulurum ve sevmem. Şimşek, zenginleri önceleyen bir kafaya sahiptir. Fakat şu an Türkiye’de enflasyonun düşüşü için Mehmet Şimşek antibiyotiği son hapa kadar alınmak zorundadır. Başka çare yoktur. Bu antibiyotik alınma kararı 2023’te verildi. Şimşek antibiyotik kutusundaki haplar bitene ve enflasyon yere serilene kadar bu hapları kullanmak mecburiyetindeyiz! “ diyerek savunmaya geçti.
Kütahyalı aynı ankette sorulan, "Ekonomide çözülmesi gereken problem nedir?” sorusuna vatandaşın yüzde 17,97’unun gelir dağılımında adaletsizlik ve alım gücünün düşmesi cevabını verdiğini belirti.
AK Parti'de yüzde2,6… AK Parti Parti seçmeni pek takmamış. CHP seçmeninin yüzde 24’ü gelir adaletsizliği var derken AKP seçmeninin sadece 2,6’sının benzer görüşte olduğuna da dikkat çeken Rasim Ozan Kütahyalı, “AK Parti seçmeni gelir dağılımında adaletsizliği pek takmamış" yorumunu yaptı.
Gündem, 10 Haziran 2025 18:45
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
