Yenilip yutulacak sözler değil
Gündem, 10 Haziran 2025 14:55Fatih Altaylı, Alparslan Türkeş’in kabri başında bebek katili Öcalan’a ‘kurucu önder’ diyen Bahçeli için “Bu sözler ülkücüler açısından yenilip yutması kolay değil. Eğer bunu da yiyip yutabiliyorlarsa hem ağızlarının sağlığına hem de sindirim sistemlerinin sağlığına şaşırmak lazım” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alparslan Türkeş’in kabri başında bebek katili Öcalan’a ‘kurucu önder’ demesi büyük tepki çekmişti. Türkeş’in oğlu AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Bahçeli’ye uyarı gelmişti. Türkeş, “ancak tek bir yerde asla ağza alınmaması gerektiğini (babamın kabri başı) vicdani ve tarihe karşı sorumluluğum neticesinde açıkça beyan etme zarureti hasıl olmuştur” demişti. Ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise Bahçeli’nin sözlerine, “Bu sözler ülkücüler açısından yenilip yutması kolay değil. Eğer bunu da yiyip yutabiliyorlarsa hem ağızlarının sağlığına hem de sindirim sistemlerinin sağlığına şaşırmak lazım” dedi.
AKP’Lİ TUĞRUL TÜRKEŞ’TEN KURUCU ÖNDER UYARISI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in mezar ziyareti sonrası yaptığı açıklamada bebek katili Öcalan için kullandığı 'kurucu önder' sözüne Alparslan Türkeş'in oğlu AKP'li Tuğrul Türkeş'ten tepki gelmişti.
AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer vermişti:
“Bu çerçevede, yanlış anlaşılmalara zemin hazırlamamak için, belki de Devlet Hocamızın iyi niyetle babamın kabri başında telaffuz ettiği "Kurucu Önder Abdullah Öcalan” ifadesini, bahse konu kişinin (Abdullah Öcalan) Türk yargısı tarafından kesinleşmiş “terörist” geçmişini ibra etmeye yönelik algılar yaratacağı noktasında, bu ifadenin her yerde telaffuz edilebileceğini ancak tek bir yerde asla ağza alınmaması gerektiğini (babamın kabri başı) vicdani ve tarihe karşı sorumluluğum neticesinde açıkça beyan etme zarureti hasıl olmuştur. En derin saygılarımla, kamuoyuna duyurulur”
ALTAYLI: BU SÖZLER ÜLKÜCÜLER AÇISINDAN YENİLİP YUTMASI KOLAY DEĞİL
Bahçeli’nin sözlerine ünlü gazeteci Fatih Altaylı’dan çarpıcı yorum geldi. Altaylı, Bahçeli’nin ‘kurucu önder’ sözü hakkında “Bu sözler ülkücüler açısından yenilip yutması kolay değil. Eğer bunu da yiyip yutabiliyorlarsa hem ağızlarının sağlığına hem de sindirim sistemlerinin sağlığına şaşırmak lazım” ifadelerini kullandı.
Gündem, 10 Haziran 2025 14:55
Yorumlar (0)
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
