Ülkenin dört bir yanında borç, haciz ve iflas kol geziyor
Gündem, 07 Haziran 2025 05:28CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’nin ekonomik krizini gözler önüne serdi. Tekin Türkiye'deki ekonomiyi borç, iflas ve çaresizlik olarak açıkladı. Gürsel ayrıca zombi şirketler, rekor borçlar ve icra dosyalarıyla ülke yangın yerine döndü!
CHP’den 2024’te istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün raporuna dayanarak Türkiye’nin ekonomik tablosuna dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Rapora göre, her beş şirketten biri fiilen iflas etmiş durumda. Üretim ve satışın durduğu bu “zombi şirketler”, yalnızca borç ve desteklerle ayakta duruyor. IMF verileri, Türkiye’yi bu alanda dünya birincisi gösteriyor.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) kredileri, yüksek enflasyon karşısında eriyip giderken, icra dosyaları 38 milyona ulaştı. İcra işlemlerinin ortalama süresi üç yılı buluyor.
Tekin, “Ülkenin dört bir yanında borç, haciz ve iflas kol geziyor,” diyerek tablonun vahametini vurguladı. 2024’te her 14 kişiden biri ekonomik suçlardan soruşturma geçirirken, vatandaşın geçim derdi her geçen gün büyüyor.
Modanın efsanevi markası iflas etti. Bayram sonrası çalışanlar işsiz kalacak. Rakipleri bile şokta Modanın efsanevi markası iflas etti. Bayram sonrası çalışanlar işsiz kalacak. Rakipleri bile şokta
Türk inşaat devinin iflası an meselesi. 10 milyardan fazla borcu var. Mahkemeden ret kararı Türk inşaat devinin iflası an meselesi. 10 milyardan fazla borcu var. Mahkemeden ret kararı
Ekonomik yangın, sadece halkı değil, esnafı ve sanayiciyi de vuruyor. Resmi verilere göre, 2024’te konkordato ilan eden şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 30 arttı. Tekin, mevcut düzenin yalnızca bir avuç zengini koruduğunu, halkın ise ezildiğini söylüyor.
“Bu ülke 85 milyonun vatanıdır, yandaşların değil!” sözleriyle hükümete sert eleştiriler yönelten Tekin, acil reform çağrısı yaptı.
Uzmanlar, ekonomik toparlanma için yapısal değişiklikler gerektiğini belirtiyor. Ancak yüksek faiz oranları, döviz kurlarındaki dalgalanma ve güven kaybı, çözümü zorlaştırıyor.
Tekin’in açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, vatandaşlar ekonomik çöküşe karşı seslerini daha yüksek duyurmaya başladı. "Artık görmeyen göz, duymayan kulak kalmasın" cümlesi sıkça telafuz edilmeye başlandı.
Gündem, 07 Haziran 2025 05:28
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
