İzmit Belediyesi’ne Kurban Pazarı üzerinden kumpas mı kuruldu?
Gündem, 05 Haziran 2025 20:04İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada Kurban Pazarı ile ilgili ortaya atılan iddialar yalanlandı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Kurban Bayramı öncesinde bazı hayvan satıcıları, İzmit Belediyesinden geçici bir satış alanı talep etmiş; belediyemiz de kendi istekleri doğrultusunda bir alan göstermiştir.
Alan, satıcılar tarafından yerinde görülerek uygun bulunmuş; talep üzerine demir atıklardan temizlenmiş ve tamamen ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır.
En başından itibaren bu alanın sadece hayvan satışı için tahsis edildiği, kurban kesiminin yapılamayacağı açıkça ifade edilmiştir. Ayrıca bayram sabahına kadar alanın boşaltılması gerektiği de satıcılarla yapılan görüşmelerde net bir şekilde bildirilmiştir.
Tüm bu açık mutabakata rağmen bazı çevreler, kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturmak amacıyla bilinçli bir medya çalışması yürütmektedir.
Özellikle bölgeden alınan drone görüntülerinde, satış yapılan alanın arka tarafındaki demir yığınları kadraja alınarak, sanki satıcılar çöplerin içinde satış yapıyormuş gibi yanlış bir izlenim oluşturulmaya çalışılmıştır.
Oysa satıcılar, alanın temizlik sonrası halini görüp kendi rızalarıyla “burada satış yaparız” demiş, hiçbir zorlama olmadan bu alanı kabul etmişlerdir.
Ne yazık ki günlerdir Akp ve Mhp ile iyi niyetimizi suistimal eden bazı satıcılar bir kumpas peşine düşmüşlerdir.
Kaldı ki, alanın hazırlanma sürecine dair elimizde bulunan fotoğraflar da gerçeği açıkça ortaya koymaktadır. Bu görüntülerde, hayvan satıcılarının o alana kendi istekleriyle yerleştiği, alanın belediye ekiplerince temizlendiği ve satıcıların çadırlarını kurarak satışa başladığı açıkça görülmektedir. Satıcılar, o alanı bizzat görerek “biz burada satış yaparız, bir sorun yok” demiştir.
Şimdi bu süreci tersine çevirerek mağduriyet yaratma çabası, yaşananların öncesini görmezden gelen bilinçli bir yönlendirme faaliyetidir.
İzmit Belediyesi, hayvan sahiplerinin bayram sabahı alıcılara daha hijyenik bir ortamda ulaşabilmesi için sattıkları kurbanlıkları Modern Hayvan Pazarı içerisinde alıcılara vermeleri için – ki diğer satıcılar ücret öderken– ücretsiz yer dahi teklif etmiştir.
Günlerdir sanki çöpün içinde kurban kesiliyor algısı yaratmaya çalışan Akp ve MHP şimdi de birlik olmuş daha hijyen alana yani hayvan pazarının içine alınması ve sabah hayvanların vatandaşa daha temiz bir ortamda teslim edilmesine bile karşı çıktıklarını ve vatandaşı belediyemize karşı kışkırttıkları bilgisini aldık.
Bu durum kumpaslarını devam ettirme çabasından başka bir şey değildir. Hani hijyen konusunda günlerdir propaganda yapıyordunuz! Eee, diğer satıcılar ücretli kullanırken, hijyen eleştirisi yapılan alandaki satıcıların hayvan pazarı içine ücretsiz alınacak olmasına karşı çıkmanız hangi mantığa sığar?
.jpeg)
Bu iyi niyetli çözüm önerimiz dahi provoke edilmeye çalışılmakta, kamuoyuna çarpıtılmış bilgiler servis edilmektedir.
Çünkü daha temiz alana geçerlerse ve o günlerdir servis ettiğiniz alan temizlenirse kötü niyetli kişilerin elinde İzmit belediyesini karalayacak argüman kalmayacak.
ALANDA KURBAN KESİMİ YASAK
Ayrıca bazı satıcıların şimdi, kurban kesimi yapılamayacağını bilmelerine rağmen, bu alanda kesim yapma girişiminde bulunmak istedikleri yönünde bilgiler alınmaktadır. İzmit Belediyesi olarak o alanda kesime hiçbir zaman izin verilmemiştir, bu yönde bir söz de verilmemiştir.
Tüm süreç boyunca üreticinin yanında durmaya özen gösteren belediyemiz, kamu düzeni ve kurallar konusunda da kararlılıkla hareket etmeye devam edecektir.
Aldığımız kararları da aynen uygulayacağız. İstediğiniz kadar yandaş medyada kara propaganda yapın fark etmez. İstediğiniz kadar bize düşman bazı kesimleri yanınıza alın fark etmez.
Günlerdir yandaş medyada yeteri kadar karaladınız. Biraz daha yandaş medyada yer alırız. Bizim için fark eden bir durum olmayacaktır. Bu sebeple istediğiniz kadar ortamı gerin, istediğiniz kadar provake etmeye çalışın, alınan kararlardan geri adım atılmayacaktır.
Değerli kamuoyunun yönlendirilmiş açıklamalara değil, gerçeklere kulak vermesini önemle rica ederiz.
Gündem, 05 Haziran 2025 20:04
Yorumlar (0)
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
