Başkan Bulut, yeni yatırım teşvik sistemini değerlendirdi
Gündem, 05 Haziran 2025 06:50Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, 30 Mayıs 2025 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Yeni Yatırım Teşvik Sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi ülkemizin kalkınma hedefleriyle güçlü bir uyum içindedir” ifadelerine yer veren Başkan Bulut, “Teknoloji odaklı ve dış ticaret dengesini iyileştirici yatırımlara yönelik proje bazlı, seçici teşvik anlayışını ülke ekonomimiz açısından son derece önemli buluyoruz. Reel sektörün uzun süredir yaşadığı finansmana erişim sorunlarına çözüm getirmesi amacıyla sunulan faiz desteği başta olmak üzere teşviklerin, yatırım ortamını yeniden canlandıracağına inanıyoruz.
KOTO BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEYECEK
Yatırım Teşvik Sistemi’nin: İkiz dönüşüm (yeşil ve dijital) hedeflerini desteklemesi, katma değerli ve yüksek teknolojili üretime odaklanması, küresel rekabet gücünü artırıcı bir çerçeve sunması sürdürülebilir kalkınma vizyonumuzla tamamen örtüşmektedir. Ayrıca, verimsiz yatırımları teşvik kapsamı dışında tutan, bölgesel kalkınmayı ve yerel aktörleri önceleyen yeni sistemin; özellikle 5. ve 6. bölgeler için sunulan cömert teşviklerle ülkemizin dengeli kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kocaeli Ticaret Odası olarak, üyelerimizin bu yeni sistemden en iyi şekilde faydalanmaları için bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu kapsamda Haziran ayı sonunda kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, üyelerimizi desteklerden faydalanmaya teşvik edeceğiz. Yeni Yatırım Teşvik Sistemi’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gündem, 05 Haziran 2025 06:50
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
