AKP'li başkanlardan bir tanesini bile içeri atmazsanız
Gündem, 04 Haziran 2025 18:37AKP'li 19 ismin dün yayımladığı bildiride İBB'ye yapılan operasyonu eleştiren ve "AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğu" hatırlattığı yazıya Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan da adeta nazire geldi. Kaplan, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" dedi.
19 Mart’ta İBB’ye yapılan operasyonlarda İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması siyasi ve ekonomik yönü ile iktidarda büyük olumsuzluklara neden oldu. AKP’nin kurucu ismi ve eski bakanlarından oluşan 19 imzalı Ekrem İmamoğlu tepkisi dün gündemde büyük etki uyandırmıştı. Ancak bu bildiri sonrası Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan ‘temiz eller operasyonu’ şeklinde uyarı yazısı gelirken, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" ifadelerine yer verdi.
AKP KURUCULARINDAN OPERASYONLARA TEPKİ OLARAK BİLDİRİ YAYINLADI
AKP kurucu ismi ve eski bakanlarından oluşan 19 imzalı Ekrem İmamoğlu tepkisi geldi. Eski Bakan Hüseyin Çelik, bir süre önce İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek, AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğunu söyledi. Çelik dün eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da bulunduğu 18 isimle ortak bildiri metni paylaştı. Bildiri "Adalet Çağrısı" başlığı ile şu açıklamalara imza attı:
"Makul gerekçelerden yoksun tutukluluklar, yargılama süresini gereksiz olarak uzatmak, iltisak ve irtibat gibi uydurma delillerle yeni suçlar ihdas etmek, gizli tanık kullanılarak suç icat ve isnat etmek, mahkeme kararı olmadan suçlu ilan edilenlerin mal ve mülklerine el koymak, AİHM'nin kararlarını görmezden gelmek, KAYYIM atamaları ve KHK gibi uygulamalar anayasayı, uluslararası hukuku ve insan haklarını doğrudan ihlal etmektir. "
YANDAŞ KALEMDEN “TEMİZ ELLER OPERASYONU” ÇIKIŞI
Bu metnin yayımlanmasının ardından yandaş kalem Yusuf Kaplan sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "İktidar muhalefet ayırt etmeden yolsuzluk, hırsızlık yapan görevli kişiler gözlerinin yaşlarına bakmadan içeri atılmalı” ifadeleriyle dikkat çekti.
"Temiz Eller Operasyonu" sözleriyle başlayan Kaplan’ın İtalya'da birinci cumhuriyet dönemini bitiren, siyasilere topyekun başlatılan yolsuzluk soruşturması, siyaset tarihine geçen olayı örneklemesi ise dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Türkiye'de de dönem dönem gündeme gelen operasyon 'kirli ellerle yapılmaz' eleştirilerine sebep olmuştu.
Bildiri metninin ardından iktidarın yakını Yeni Şafak'ın yazarı Yusuf Kaplan sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "İktidar muhalefet ayırt etmeden yolsuzluk, hırsızlık yapan görevli kişiler gözlerinin yaşlarına bakmadan içeri atılmalı." dedi. Yolsuzluk operasyonu, temiz eller operasyonuna dönüşmeli" diyen Yusuf Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:
“Belediye başkanları, milletvekilleri ile ilgili köklü yasal düzenlemeler yapılmalı. Belediye başkanı, milletvekili olmak, 'köşeyi dönmenin', servet sahibi olmanın kapısı olmaktan çıkarılmalı, millete hizmet kapısı olmalı.
Yolsuzluk operasyonu, temiz eller operasyonuna dönüşmezse, milletteki adalet duygusunun zedelenmesi önlenemez ve ülke geri dönüşü zor bir kaosun ve çıkmaz sokağın eşiğine sürüklenmekten kurtulamaz. İş işten geçtikten sonra, başta yapılması gerekeni sonda yapmanın hiçbir anlamı olmayacağını da özellikle hatırlatmak isterim”
"İMAMOĞLU'NU KAHRAMAN, CHP'Yİ DE GÜÇLÜ İKTİDAR YAPMAKTAN KURTULAMAZSINIZ!"
Çelik'in "AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğu" açıklamasına nazire yapan Yusuf Kaplan, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" demesi ise dikkat çekti.
Gündem, 04 Haziran 2025 18:37
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
