AKP'li başkanlardan bir tanesini bile içeri atmazsanız
Gündem, 04 Haziran 2025 11:05AKP'li 19 ismin dün yayımladığı bildiride İBB'ye yapılan operasyonu eleştiren ve "AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğu" hatırlattığı yazıya Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan da adeta nazire geldi. Kaplan, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" dedi.
19 Mart’ta İBB’ye yapılan operasyonlarda İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması siyasi ve ekonomik yönü ile iktidarda büyük olumsuzluklara neden oldu. AKP’nin kurucu ismi ve eski bakanlarından oluşan 19 imzalı Ekrem İmamoğlu tepkisi dün gündemde büyük etki uyandırmıştı. Ancak bu bildiri sonrası Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan ‘temiz eller operasyonu’ şeklinde uyarı yazısı gelirken, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" ifadelerine yer verdi.
AKP KURUCULARINDAN OPERASYONLARA TEPKİ OLARAK BİLDİRİ YAYINLADI
AKP kurucu ismi ve eski bakanlarından oluşan 19 imzalı Ekrem İmamoğlu tepkisi geldi. Eski Bakan Hüseyin Çelik, bir süre önce İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek, AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğunu söyledi. Çelik dün eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da bulunduğu 18 isimle ortak bildiri metni paylaştı. Bildiri "Adalet Çağrısı" başlığı ile şu açıklamalara imza attı:
"Makul gerekçelerden yoksun tutukluluklar, yargılama süresini gereksiz olarak uzatmak, iltisak ve irtibat gibi uydurma delillerle yeni suçlar ihdas etmek, gizli tanık kullanılarak suç icat ve isnat etmek, mahkeme kararı olmadan suçlu ilan edilenlerin mal ve mülklerine el koymak, AİHM'nin kararlarını görmezden gelmek, KAYYIM atamaları ve KHK gibi uygulamalar anayasayı, uluslararası hukuku ve insan haklarını doğrudan ihlal etmektir. "
YANDAŞ KALEMDEN “TEMİZ ELLER OPERASYONU” ÇIKIŞI
Bu metnin yayımlanmasının ardından yandaş kalem Yusuf Kaplan sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "İktidar muhalefet ayırt etmeden yolsuzluk, hırsızlık yapan görevli kişiler gözlerinin yaşlarına bakmadan içeri atılmalı” ifadeleriyle dikkat çekti.
"Temiz Eller Operasyonu" sözleriyle başlayan Kaplan’ın İtalya'da birinci cumhuriyet dönemini bitiren, siyasilere topyekun başlatılan yolsuzluk soruşturması, siyaset tarihine geçen olayı örneklemesi ise dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Türkiye'de de dönem dönem gündeme gelen operasyon 'kirli ellerle yapılmaz' eleştirilerine sebep olmuştu.
Bildiri metninin ardından iktidarın yakını Yeni Şafak'ın yazarı Yusuf Kaplan sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "İktidar muhalefet ayırt etmeden yolsuzluk, hırsızlık yapan görevli kişiler gözlerinin yaşlarına bakmadan içeri atılmalı." dedi. Yolsuzluk operasyonu, temiz eller operasyonuna dönüşmeli" diyen Yusuf Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:
“Belediye başkanları, milletvekilleri ile ilgili köklü yasal düzenlemeler yapılmalı. Belediye başkanı, milletvekili olmak, 'köşeyi dönmenin', servet sahibi olmanın kapısı olmaktan çıkarılmalı, millete hizmet kapısı olmalı.
Yolsuzluk operasyonu, temiz eller operasyonuna dönüşmezse, milletteki adalet duygusunun zedelenmesi önlenemez ve ülke geri dönüşü zor bir kaosun ve çıkmaz sokağın eşiğine sürüklenmekten kurtulamaz. İş işten geçtikten sonra, başta yapılması gerekeni sonda yapmanın hiçbir anlamı olmayacağını da özellikle hatırlatmak isterim”
"İMAMOĞLU'NU KAHRAMAN, CHP'Yİ DE GÜÇLÜ İKTİDAR YAPMAKTAN KURTULAMAZSINIZ!"
Çelik'in "AKP'nin de benzer yollardan geçerek iktidar olduğu" açıklamasına nazire yapan Yusuf Kaplan, "Ekrem İmamoğlu'nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu'nu kahraman, CHP'yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!" demesi ise dikkat çekti.
Gündem, 04 Haziran 2025 11:05
Yorumlar (0)
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
AKP'lilere küskünleri arayın talimatı
Tüpraş'ta korkutan patlama!
Erdoğan'a o iş insanı dolandırıcılıktan ceza aldı denilmedi mi?
Düşmanca bir dili doğru bulmuyorum
Büyükakın Gebze’de de denize daldı!
Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
Gebze’de bir aile yok oldu, 3 aydır tek bir rapor yok
İzmit’te muhtarları ziyaret ederek talepleri dinlediler
Dilovası’nda Kent Meydanı Projesi için ilk kazma vuruldu
Gölcüklü Demet Akalın o isimleri defterden sildi!
Doğalgaz zammı yolda mı?
Kar altında gerçeği aratmayan tatbikat!
Kağıtspor, voleybolda emin adımlarla ilerliyor
Dolandırıcılık suçundan aranan zanlı Dilovası’nda yakalandı
Kesinlikle bu fiyatlardan altın almayın!
Ocak ayı anketinden hangi parti birinci çıktı?
Düzce Akçakoca Belediyesi’nden İzmit Belediyesi’ne ziyaret
