Rant düzenleri bozulduğu için rahatsızlar
Gündem, 03 Haziran 2025 04:12İzmit Belediyesi Cephanelik Mesire Alanı’ndaki tarihi yapıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AKP’li Semih Furkan Koç’a yönelik yayınladığı basın açıklamasında, “Halkın malını 250 liraya peşkeş çektiler; şimdi bu rantseverlerden İzmit’i temizliyoruz. Bu yapıyı 10 yıllığına kiraya vermişler” ifadeleri kullanıldı.
İzmit Belediyesi, AK Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Semih Furkan Koç’un Cephanelik Mesire Alanı’ndaki tarihi yapıyla ilgili ifadelerine yanıt verdi. İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “ Halkın malını 250 liraya peşkeş çektiler; şimdi bu rantseverlerden İzmit’i temizliyoruz. Cephanelik Mesire Alanı’ndaki tarihi yapı, İzmit halkına aittir. Ancak bu kıymetli kamu alanı, 2013 yılında AKP döneminde yalnızca 250 TL gibi komik bir bedelle 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Halkın ortak malı, halkın ihtiyaçları yerine belli çevrelerin çıkarlarına teslim edilmiştir.
RANT DÜZENLERİ BOZULDUĞU İÇİN RAHATSIZLAR
Sözleşme süresi dolmasına rağmen alan boşaltılmamış, tahliye geciktirilmiş, hukuki süreçler yoluyla kamu hakkı ötelenmeye çalışılmıştır. Buna rağmen İzmit Belediyesi süreci kararlılıkla ve yasal zeminde sürdürmüş, alanı tekrar halkın kullanımına açmak üzere teslim almıştır. Bugün çıkıp “çürüttünüz” diyenlerin asıl derdi çok açıktır: Yıllarca süren rant düzenleri bozulduğu için rahatsızlar. Kaçak yapıların gölgesinde kalan bu alan, artık kamu yararına hizmet edecek şekilde düzenlenmektedir. Ve evet, biz bu kenti bu rantsever anlayıştan arındırdığımız için onur duyuyoruz.
250 TL KİRA VİCDANINIZA SIĞIYOR MU?
Cephanelik alanındaki bina en yakın zamanda halkımızın kullanımına kazandırılacaktır. Restorasyon süreci başlatılmış, gerekli projeler kurula sunulmuştur. Ancak Kurul onayı sonrası söz konusu alanın tadilat ihalesi yapılabilecektir. Bu konuyu bildikleri halde .kurul onayı olmadan kullanmak için zorlamalarının nedenini de çok iyi biliyoruz. Bugün hâlâ konuşmaya yüz bulanlara ise tek bir sorumuz var: Halkın malını 250 TL’ye kiraya vermek sizin vicdanınıza sığıyor muydu?” ifadelerine yer verildi.
Gündem, 03 Haziran 2025 04:12
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
