Görevleri denizi temiz tutmak, kirletilmesine engel olmak
Gündem, 02 Haziran 2025 03:09Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, günlük yaptığı denetimlerle İzmit Körfezi’nde kirliliğe geçit vermiyor.
Daha temiz bir Körfez için titiz ve kararlı çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, denizi kirleten gemi ve kıyı tesislerine göz açtırmıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İzmit Körfezi’nde düzenli olarak günlük denetimler yapılıyor.
İZMİT KÖRFEZ’İNDE GÜNLÜK DENETİM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, görev alanlarında hem alargada duran hem de limana yanaşan gemilerin oluşturabileceği olası kirlilikleri ve kıyı tesisleri denetliyor. Bu kapsamda rutin denetimler yapan Büyükşehir ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine de anlık denetimler gerçekleştirebiliyor. Yapılan denetimler Körfez’in temizlenmesi ve korunmasına büyük katkı sağlıyor.
.gif)
MÜDAHALE EDİLİP NUMUNE ALINIYOR
Kontrol tekneleriyle yapılan denetimlerde, İzmit Körfezi’nde demirli veya limanda bağlı gemiler detaylı bir şekilde inceleniyor. Deniz yüzeyinde herhangi bir kirlilik görüldüğünde ya da geminin direkt denize deşarj ettiği görüldüğünde ekipler tarafından hemen müdahale ediliyor. Gemiden yapılan deşarj işlemleri sırasında numuneler alınıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın kontrol tekneleriyle İzmit Körfezi’nde yapılan seri denetimler, kirliliğe neden olan gemi sayısının yıldan yıla azalmasını sağladığı belirtildi.
BİYOLOJİK DEĞİŞİMLER GÖZLEMLENİYOR
İzmit Körfez’inde yapılan denetimlerde ayrıca deniz üzerinde müsilaj ve ötrofikasyon gibi biyolojik değişimler de kontrol ediliyor. Şüpheli bir durumla karşılaşan ekipler biyolojik değişimden numuneler alıyor. Alınan numuneler analiz yapılmak üzere TÜBİTAK’a gönderiliyor.
Gündem, 02 Haziran 2025 03:09
Yorumlar (0)
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
Başkan Çiftçi belediye çalışanları ile bayramlaştı
İzmit Belediyesi Çanakkale Şehitleri anısına helva dağıttı
Altın ve dolar atağa kalkacak!
MHP Dilovası yönetiminden istişare toplantısı
Stadyum yolundaki görünmez tehlike!
Kocaeli Büyükşehir’den 60 saniyede kazandıran yarışma!
Vergi ve cezalarla vatandaşı kaz gibi yoldular!
Sadece iktidar yanlıları hayatından memnun
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
