Atatürk’e dil uzatan KOÜ’deki profesör için gereken yapılacak mı?
Siyaset, 29 Mayıs 2025 11:10CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim görevlilerinden biri olan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı’nın, bir öğrencinin Atatürk bulunan fotoğrafı için “en iyi ilaç” paylaşımı üzerinden hadsiz ifadeler kullanmasına sert tepki verdi.
CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim görevlilerinden biri olan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı’nın, bir öğrencinin Atatürk bulunan fotoğrafı için “en iyi ilaç” paylaşımı üzerinden hadsiz ifadeler kullanmasına sert tepki verdi. Ercan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gün geçmiyor ki Kocaeli Üniversitesi yönetiminden utanacağımız bir şey gelmesin. Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı isimli şahsın, Atatürk’ü ilaç gibi gören bir öğrencinin samimi paylaşımına yönelik kullandığı hadsiz, çirkin ve düşmanca ifadeler; bu ülkenin kurucusuna değil bir saygıyı, en temel nezaketi bile barındırmayan açıkça bir saldırıdır.
BİLİM YUVASI DEĞİL, KARANLIK BİR PROPAGANDA MERKEZİ
Manyak mısın?” diye başlayan, “Atatürk mü pazarlıyorsun?” diye devam eden bu akıl dışı, nefret dolu sözler, bilim insanı unvanı taşıyan biri için değil, ancak karanlık bir zihniyetin ağzı olabilir. İshal bu karanlık beyinli şahsın ağzında gerçekleşmiştir. Atatürk’e saldırmak, yalnızca bir düşmanlık değil, açık bir nankörlüktür. Atatürk'ü ilaç gibi gören gençlik varsa, bu ülkenin hâlâ şifası vardır. Ama üniversitelerinde bu gençliği aşağılayan, Atatürk’e hakaret eden profesörler varsa, orası artık bilim yuvası değil, karanlık bir propaganda merkezidir.
EĞİTİM ETİĞİNE AYKIRI ÖĞRENCİYİ AŞAĞILAMAKTIR
Bu açıklama ifade özgürlüğü değil, halkın ortak değerlerine hakarettir. Bu açıklama eğitim etiğine aykırıdır, öğrenciyi aşağılamaktır. Bu açıklama Atatürk’ün değerlerini hedef alarak toplumda nefret suçu işlemektedir. KOÜ Rektörü ve YÖK’e sesleniyorum: Siz de aynı mı düşünüyorsunuz? Aynı düşünmüyorsanız gerekeni yapın. Atatürk bu milletin vicdanıdır. O vicdana dil uzatan, önce tarih önünde; sonra da hukuken hesap verecektir.”
Siyaset, 29 Mayıs 2025 11:10
Yorumlar (0)
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
Eftal Turizm’den KOTO üyelerine indirim
