Atatürk’e dil uzatan KOÜ’deki profesör için gereken yapılacak mı?
Siyaset, 29 Mayıs 2025 13:57CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim görevlilerinden biri olan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı’nın, bir öğrencinin Atatürk bulunan fotoğrafı için “en iyi ilaç” paylaşımı üzerinden hadsiz ifadeler kullanmasına sert tepki verdi.
CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim görevlilerinden biri olan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı’nın, bir öğrencinin Atatürk bulunan fotoğrafı için “en iyi ilaç” paylaşımı üzerinden hadsiz ifadeler kullanmasına sert tepki verdi. Ercan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gün geçmiyor ki Kocaeli Üniversitesi yönetiminden utanacağımız bir şey gelmesin. Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı isimli şahsın, Atatürk’ü ilaç gibi gören bir öğrencinin samimi paylaşımına yönelik kullandığı hadsiz, çirkin ve düşmanca ifadeler; bu ülkenin kurucusuna değil bir saygıyı, en temel nezaketi bile barındırmayan açıkça bir saldırıdır.
BİLİM YUVASI DEĞİL, KARANLIK BİR PROPAGANDA MERKEZİ
Manyak mısın?” diye başlayan, “Atatürk mü pazarlıyorsun?” diye devam eden bu akıl dışı, nefret dolu sözler, bilim insanı unvanı taşıyan biri için değil, ancak karanlık bir zihniyetin ağzı olabilir. İshal bu karanlık beyinli şahsın ağzında gerçekleşmiştir. Atatürk’e saldırmak, yalnızca bir düşmanlık değil, açık bir nankörlüktür. Atatürk'ü ilaç gibi gören gençlik varsa, bu ülkenin hâlâ şifası vardır. Ama üniversitelerinde bu gençliği aşağılayan, Atatürk’e hakaret eden profesörler varsa, orası artık bilim yuvası değil, karanlık bir propaganda merkezidir.
EĞİTİM ETİĞİNE AYKIRI ÖĞRENCİYİ AŞAĞILAMAKTIR
Bu açıklama ifade özgürlüğü değil, halkın ortak değerlerine hakarettir. Bu açıklama eğitim etiğine aykırıdır, öğrenciyi aşağılamaktır. Bu açıklama Atatürk’ün değerlerini hedef alarak toplumda nefret suçu işlemektedir. KOÜ Rektörü ve YÖK’e sesleniyorum: Siz de aynı mı düşünüyorsunuz? Aynı düşünmüyorsanız gerekeni yapın. Atatürk bu milletin vicdanıdır. O vicdana dil uzatan, önce tarih önünde; sonra da hukuken hesap verecektir.”
Siyaset, 29 Mayıs 2025 13:57
Yorumlar (0)
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
