Hollandalı öğrenciler Türk mutfağını İzmit’te öğrendi
Gündem, 29 Mayıs 2025 05:42Avrupa Birliği Erasmus Programı” kapsamında Kocaeli’ne gelen 6 Hollandalı öğrenci, Antikkapı tarafından misafir edilerek Türk mutfağı ve kültürünü tanıdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı, 2019 yılından bu yana “Avrupa Birliği Erasmus Programı” kapsamında Hollanda’dan gelen öğrencileri ağırlıyor. Bu yıl Antikkapı’nın misafir ettiği 6 Hollandalı öğrenci, Hızır 41 Afet Mutfağı başta olmak üzere Maide Kafe ve Restoran’da Türk mutfağı ve kültürünü tanıyarak deneyim kazandı.
KOCAELİ’DE 12 GÜN STAJ YAPTILAR
Hollanda’nın Schiedam şehrinde Lentiz Life College kurumumda eğitim gören 6 öğrenci, Hızır 41 Afet Mutfağı ve Maide Kafe ve Restoran’da Türk mutfağının yemeklerini 12 gün süren staj programı ile öğrendi. Öğrenciler, 12-15 Mayıs tarihlerinde Maide Restoran’da, 16-23 Mayıs tarihlerinde ise Hızır 41 Üretim Tesisinde eğitim görerek iki ayrı mutfağı da deneyimleme fırsatı buldu.
2019’DAN BU YANA 43 ÖĞRENCİ
Gastronomi alanında staj yapan öğrenciler, hem geleneksel Türk yemeklerini deneyimledi hem de kültürümüzün mutfak yoluyla tanıtımına katkı sağladı. Bu kapsamda Kocaeli’nin yöresel lezzetlerini tanıma ve uygulama fırsatı bulan gençler, aynı zamanda Türk misafirperverliğini yakından tanıyarak kültürel etkileşimi de güçlendirdi. Antikkapı A.Ş. 2019 yılından bu yana toplamda 43 Hollandalı öğrenciyi belirli dönemlerde gerçekleşen staj programları kapsamında Kocaeli’nde ağırladı. Staj döneminde Erasmus öğrencileri, Türkiye’nin en büyük afet üssü olan Hızır 41 Afet Mutfağını yerinde inceleme fırsatı buldu. Hollandalı öğrenciler, Afet Mutfağı ve bilincini geliştirerek, afet zamanında gerçekleşecek aksiyon planlarını da yerinde incelemiş oldu.
.gif)
TÜRK ASILLI HOLLANDALI ÖĞRENCİDEN TEŞEKKÜR
Aslen Adanalı olan ve Hollandalı öğrenci grubunun danışman eğitimcisi olan Melisa Özbiçer, Hollandalı öğrencilere eşlik etti. İzmit Seka Park’ta bulunan Maide Kafe ve Restoranı çok beğendiğini, Hızır 41 Afet Mutfağının da çok modern bir tesis olduğunu belirten Özbiçer, “Burada tatlılar olsun, etler olsun, ekmekler olsun ve üretilen yemekler olsun çok güzel bir şekilde hazırlanıyor” dedi. Öğrenci arkadaşları ve kendisinin buraya staj görmek için geldiğini söyleyen Özbiçer, “Biz önce Maide Restoran’da, sonrasında ise Bu Hızır 41 Afet Mutfağında staj yaptık. Buradaki çalışanlar her alanda bize çok güzel bir şekilde yardımcı oldular. Beni etkileyen, burasının olası bir afet durumunda Marmara Bölgesi ve Türkiye’ye yardımda bulunacak olması. Bize bu staj imkanını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve belediye personellerine çok teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 29 Mayıs 2025 05:42
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
