Eyvah dedirtecek dolar tahmini!
Ekonomi, 28 Mayıs 2025 06:55İsveç merkezli SEB bankasının 28 Mayıs 2025 tarihli döviz tahmin raporuna göre, dolar/TL kuru önümüzdeki dört çeyrek yükselişine devam edeceğini ve 2026 yılının ikinci çeyreğinde 50 seviyesine ulaşabileceğini dile getirdi. Raporda, kurun her çeyrekte artarak ilerleyeceği ve toplamda yaklaşık yüzde 28 oranında yükseleceği öngörülüyor.
Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle Türk Lirası'nda sert kayıplar yaşanıyor. TL'deki kayıpların etkisiyle, döviz kurlarında da yükselişler yaşanıyor. İsveçli bankacılık devi de dolar/TL tahminini yukarı yönlü güncelledi.
1 AY İÇİNDE YENİ REKOR KIRABİLİR
Türk Lirası'ndaki kayıplar derinleşmeye devam ediyor. Yurt içi ve jeopolitik risklerin etkisiyle TL'de görülen zayıflık, döviz kurlarında yükselişleri eş peşe getiriyor. İsveçli bankanın rapora göre, dolar/TL kuru 28 Mayıs 2025 itibarıyla 39,07 seviyesinde bulunuyor. Sadece bir aylık bir süre içinde kurun 41,00 lira seviyesine çıkacağı tahmininde bulundu. Bu yükseliş, yüzde 5 oranında bir artış anlamına geliyor. Bu yükseliş sonrası kurun 2025’in üçüncü çeyreği sonunda 43,00 liraya, dördüncü çeyrekte ise 45,00 liraya ulaşması bekleniyor.
2026'da ise dolar/TL'de yükselişin devam etmesi bekleniyor. Tahminlere göre, 2026’nın ilk çeyreği sonunda kur 47,00 liraya ulaşmasını, ikinci çeyrekte ise 50,00 lira olması öngörülüyor. Böylece 1 yıl içinde kurun toplamda yüzde 28 artması bekleniyor. Rapor, bu yüzdesel değişimleri sırasıyla yüzde 5, yüzde 10,1, yüzde 15,2, yüzde20,3 ve yüzde 28 olarak belirtiyor.
EN DERİN KAYIP TL'DE
SEB raporunda sadece Türk lirası değil, dünya genelindeki birçok ülkenin para birimlerine dair dolar karşısındaki beklentilere de yer verildi. Ancak TL, bu para birimleri arasında dolara karşı en fazla değer kaybedecek para birimi olarak dikkat çekiyor.
43 - 45 VE 50 SEVİYELERİ DİKKAT ÇEKİYOR
SEB’in tahminleri, döviz yatırımcıları açısından bazı teknik seviyelerin altını çiziyor. Buna göre 2025 sonuna kadar sırasıyla 43 ve 45 TL seviyeleri önemli eşiği temsil ederken, 2026’nın ilk yarısında 47 ve ardından 50 TL seviyeleri öne çıkıyor.
Ekonomi, 28 Mayıs 2025 06:55
Yorumlar (0)
Bu nasıl ahlaksız bir habercilik anlayışı
Memurlarla ilgili düzenleme geri çekilmelidir
Bir bavula sığan hayatlar: Mübadele’nin 103. yılı İzmit’te anıldı
Kocaeli Valisi Aktaş, Boks Şampiyonasını izledi
Saadet Partisi, yerelde çözüm odaklı projelerle hazır
Tarlada 10 lira, markette 40 lira!
Akaryakıta büyük zam yolda!
Gölcük’te o çalışmalar yaz ayına yetişecek
Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!
Yurt dışından konut alımı rekor kırdı!
Kocaeli’de kütüphaneler gençlerin tek adresi haline geldi
Nereye baksanız kayırma, torpil var!
Pazarda da kredi kartı dönemi başladı
Büyükakın, Gölcük’te partililerle bir araya geldi
Bariyer sistemi ile atıkların İzmit Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İGSAŞ’a İyi Fikir Ödülü
Erken seçim diyenlerin oranı yüzde 60'ı da geçti
Sefalet ücretlerine karşı ayağa kalktılar!
Okul temposuna Bi Mola
BTP İzmit’te üyelik standı açtı
Başiskele’de Mübadele Anıtı açıldı
Erdoğan CHP'lilere yine demediğini bırakmadı!
Kocaeli trafiğinde kasisler neye göre belirleniyor?
Emeklilerle ilgili o düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu
Kocaeli Büyükşehir’in yeşil alan uzmanlığı Almanya’daki fuarda gözler önüne serildi
Emekliye iki bayramda zamlı ikramiye!
İzmit’te daha düşük maliyete hizmette süreklilik
İşte en genç seçmene sahip parti!
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi olmayı başardı
Açlık sınırı asgari ücreti solladı
İzmit’te o caddeye Kocaelispor logolu trafo binası!
Altın ve gümüşte bir dalgalanma hareketi yine bekliyorum!
Körfezli çocuklar doyasıya eğlendi
MHP'li başkan bir kadını darp etti
Darıca’da Türkiye Boks Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Dış ticarette 92 milyon dolarlık açık
Karamürsel’de Osmanlı mezarları koruma altına alındı
KOSGEB destekleri KOTO’da anlatıldı
Semt polikliniği ne zaman yapılacak?
