DEM'liler demlendikleri AKP ve MHP'lileri kızdırmak istemiyorlar dedirten görüntü!
Gündem, 24 Mayıs 2025 09:40DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin Sosyalist Enternasyonal’in Konsey Toplantısı'nda ''Free İmamoğlu'' dövizini kaldırmaması tartışmalara neden oldu.
Sosyalist Enternasyonal’in Konsey Toplantısı'nda ''Free İmamoğlu'' dövizini DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin kaldırmadığı anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada tartışma konusu oldu. Temelli konuya ilişkin, "Partimiz kaldırdı da bizim önümüzde yoktu. Yoksa biz kesinlikle hem Ekrem Bey'in hem Selahattin Demirtaş'ın hem Figen Yüksekdağ'ın yani Türkiye'de siyasi tutsaklığın olmamasına mücadele ediyoruz'' dedi.
Sosyalist Enternasyonal’in altı ayda bir düzenlenen Konsey Toplantısı, CHP'nin ev sahipliğinde İstanbul’da devam ediyor. Toplantıya katılan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, şunları söyledi:
-Siyasetçilerin tutuklu olması zaten kabul edeceğimiz bir şey değil. Burada da bunun altı bir kez daha çizildi. Selahattin Demirtaş'ın adına vurgu yapıldı. Onun da şahsında siyasi tutsaklığa vurgu yapıldı. Bunlar çok önemli vurgulardı. Bir önemli konu da Türkiye'de kayyumlarının olması. Bugün biliyorsunuz, Türkiye'de 13 kayyum var. Bu 10 kayyum partimize ait, 3 kayyum da CHP'ye ait. Dolayısıyla Sosyalist Enternasyonal’in çatısı altında burada demokrasiyi, özgürlükleri konuşurken Ekrem Bey, Selahattin Bey ve kayyumlar meselesi aslında bugünkü toplantının belki de en önemli başlıklarıydı."
PARTİMİZ KALDIRDI DA BİZİM ÖNÜMÜZDE YOKTU
Bir gazetecinin, toplantıda İngilizce ''İmamaoğlu'na özgürlük'' dövizini İspanya Başbakanı Pedro Sanchez kaldırırken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve kendisinin kaldırmamasını nedenini sorması üzerine Temelli, şöyle konuştu:
"Partimiz kaldırdı da bizim önümüzde yoktu. Yoksa biz kesinlikle hem Ekrem Bey'in hem Selahattin Demirtaş'ın hem Figen Yüksekdağ'ın yani Türkiye'de siyasi tutsaklığın olmamasına mücadele ediyoruz. Kaldı ki Ekrem Bey aynı zamanda bizim Kent Uzlaşı'yla belediye başkanlığındaki ortak adayımız. Yani biz sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak görmüyoruz Ekrem Bey'i, hepimizin ortak adayıydı ve Kent Uzlaşısı'yla olmuştu. Kendisiyle de çalışmaktan büyük keyif aldığımız bir belediye başkanıydı. İçeride neden olduğunu biliyorsunuz ve bunun nedenlerine karşı da mücadele eden bir partiyiz ama bu sosyal medya hikayesini bir türlü halledemiyoruz."
Sezai Temelli, Zafer Partisi'nin tutuklu Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna ilişkin yaptığı tartışmalara neden olan değerlendirmelerine ilişkin, "Geçen hafta da Ümit Özdağ ile ilgili aynı şey karşımıza çıktı. Cümlenin ortadan kesilmesi sonucunda sanki 'siyasi tutsaklıklar konusunda bizim böyle farklı farklı değerlendirmelerimiz var' diye... Hayır. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz" dedi.
Gündem, 24 Mayıs 2025 09:40
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
