Kocaeli vekili Gergerlioğlu Narin cinayeti ile ilgili bakın ne dedi!
Gündem, 24 Mayıs 2025 11:41DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Erzincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde yaptığı açıklamada Türkiye gündemini sarsan Narin Güran cinayetine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Güran ailesiyle uzun bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Anne Yüksel Güran, ‘Yeni doğmuş bir bebek kadar masumum, çocuğum için içim yanıyor’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. Cezaevine girdiğinden bu yana 30 kilo kaybetmiş, adeta çökmüş durumda. Onu bu halde görmek insanın içini sızlatıyor” ifadelerini kullandı.
ANNE VE ABİNİN CİNAYETLE İLGİSİ YOK
Gergerlioğlu, olayla ilgili daha önce Narin Güran’ın köyüne gittiğini ve dosyayı ayrıntılı bir şekilde incelediğini belirtti. “Köydeki gözlemlerim, dosyadaki bilgiler ve bugün dinlediklerimi birleştirdiğimde, bu annenin ve abinin cinayetle hiçbir ilgisi olmadığı kanaatine vardım” dedi. Kararın vicdanlarda kabul görmediğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Elbette yargı karar verecek, ama benim vicdanım bu kararın ağır ve haksız olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.
KAMUOYU VİCDANI BU KARARI REDDEDER
Gergerlioğlu, ceza hukukunda delil ve vicdanın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Eksik deliller, medyatik ajitasyonlar üzerinden insanların hayatlarını karartmak, bir kadını ve oğlunu ‘cani’ ilan etmek kabul edilemez. Kamuoyu vicdanı bu kararı reddedecektir” dedi.
CEZAEVLERİ DOLMASIN, ADALET GELSİN
Ziyaretinde Erzincan Cezaevi'nde yaşanan genel sorunlara da değinen Gergerlioğlu, kapasitenin çok üzerinde tutuklunun bulunduğunu, sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşandığını ve hasta mahpusların durumunun endişe verici olduğunu aktardı. Gergerlioğlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Umarım yeni yargı paketi, yaşlı, hasta ve çocuklu mahpuslar için umut olur. Artık insanların tepe tepe cezaevlerine doldurulmadığı, adil bir Türkiye diliyorum.”
Gündem, 24 Mayıs 2025 11:41
Yorumlar (0)
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
