Kocaeli’de gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Gündem, 23 Mayıs 2025 01:30Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde 7.2 büyüklüğünde bir deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikatta etkin rol oynadı.
Büyükşehir Belediyesi, AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen “TAMP Kocaeli Bölge Düzeyi Saha ve Masabaşı Tatbikatında” kritik görevler üstlendi. Tatbikatın planlama ve uygulama süreçlerinde aktif rol alan Büyükşehir, hem operasyonel destek hem de lojistik katkı sağlayarak tecrübesini konuşturdu.
KAPSAMLI DEPREM TATBİKATI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yapılan ve 14 ilin destek verdiği kapsamlı deprem tatbikatında etkin rol oynadı. Bu bağlamda Büyükşehir ekipleri, Plastikçiler OSB ve TOSB OSB bölgelerinde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) müdahale başlığında görev alarak, sanayi bölgelerinde meydana gelebilecek kimyasal tehlikelere karşı senaryo uygulamalarını başarıyla yürüttü. Büyükşehir İtfaiyesi de olay yerinde sızıntı kontrolü, dekontaminasyon ve alan güvenliği sağlandı. MKE Seymen Geri Dönüşüm Sahası ile Derince ilçesinde gerçekleştirilen yangın müdahale tatbikatlarında “Yangın Hizmet Grubu” çatısı altında aktif rol oynayan Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, gerçek zamanlı yangın söndürme uygulamalarıyla birlikte ekiplerin koordinasyon ve reflekslerini test etti.
.gif)
ÇOK YÖNLÜ OPERASYONLAR
KOBİTEM Eğitim Alanı’nda ise arama kurtarma başlığı altında yoğun bir senaryo uygulaması gerçekleştirildi. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk müdahale, tahliye ve lojistik destek gibi çok yönlü operasyonlar başarıyla simüle edildi. Tatbikatın genel organizasyonuna da katkı sağlayan Büyükşehir, çok sayıda tatbikat sahasının kurulumu, sahadaki lojistik düzenlemeler ve teknik altyapının sağlanması konularında aktif görev üstlendi.
BÜYÜKŞEHİR KRİTİK ROL ÜSTLENDİ
Ambulans ve ulaşım destekleriyle sağlık ve tahliye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesine katkı sunan Büyükşehir ekipleri, senaryo kapsamında farklı ilçeler arası personel ve ekipman naklinde önemli bir koordinasyon gücü gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin sergilenmesi açısından büyük önem taşıyan tatbikatta gösterdiği performans, yerel yönetimlerin afet yönetimi süreçlerindeki kritik rolünü bir kez daha ortaya koydu.
“OLASI BİR AFETE HER AN HAZIRIZ”
Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, “Olası bir afete her an hazır olmak için altyapımızı, insan kaynağımızı ve ekipmanlarımızı sürekli güncelliyoruz. Tatbikatlar, bu hazırlığın sahada test edilmesi ve iş birliği kültürünün pekiştirilmesi için büyük fırsatlar sunuyor” ifadelerini kullandı.
TATBİKATA 14 İL DESTEK VERDİ
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ın koordinasyonunda icra edilen tatbikata 14 il aktif destek verdi. Kocaeli AADYM’de (Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi) gerçekleştirilen tatbikata, ildeki 23 afet grubunu temsil eden tüm kamu kurum ve kuruluşları eksiksiz katılım sağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen tatbikata Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Ardıç, Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Cenan Turan ve İSU Genel Müdür Yardımcısı Sinan Sokur kriz merkezinde aktif olarak görev aldı.
Gündem, 23 Mayıs 2025 01:30
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
