Kocaeli’de gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Gündem, 23 Mayıs 2025 20:36Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde 7.2 büyüklüğünde bir deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikatta etkin rol oynadı.
Büyükşehir Belediyesi, AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen “TAMP Kocaeli Bölge Düzeyi Saha ve Masabaşı Tatbikatında” kritik görevler üstlendi. Tatbikatın planlama ve uygulama süreçlerinde aktif rol alan Büyükşehir, hem operasyonel destek hem de lojistik katkı sağlayarak tecrübesini konuşturdu.
KAPSAMLI DEPREM TATBİKATI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yapılan ve 14 ilin destek verdiği kapsamlı deprem tatbikatında etkin rol oynadı. Bu bağlamda Büyükşehir ekipleri, Plastikçiler OSB ve TOSB OSB bölgelerinde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) müdahale başlığında görev alarak, sanayi bölgelerinde meydana gelebilecek kimyasal tehlikelere karşı senaryo uygulamalarını başarıyla yürüttü. Büyükşehir İtfaiyesi de olay yerinde sızıntı kontrolü, dekontaminasyon ve alan güvenliği sağlandı. MKE Seymen Geri Dönüşüm Sahası ile Derince ilçesinde gerçekleştirilen yangın müdahale tatbikatlarında “Yangın Hizmet Grubu” çatısı altında aktif rol oynayan Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, gerçek zamanlı yangın söndürme uygulamalarıyla birlikte ekiplerin koordinasyon ve reflekslerini test etti.
.gif)
ÇOK YÖNLÜ OPERASYONLAR
KOBİTEM Eğitim Alanı’nda ise arama kurtarma başlığı altında yoğun bir senaryo uygulaması gerçekleştirildi. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, ilk müdahale, tahliye ve lojistik destek gibi çok yönlü operasyonlar başarıyla simüle edildi. Tatbikatın genel organizasyonuna da katkı sağlayan Büyükşehir, çok sayıda tatbikat sahasının kurulumu, sahadaki lojistik düzenlemeler ve teknik altyapının sağlanması konularında aktif görev üstlendi.
BÜYÜKŞEHİR KRİTİK ROL ÜSTLENDİ
Ambulans ve ulaşım destekleriyle sağlık ve tahliye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesine katkı sunan Büyükşehir ekipleri, senaryo kapsamında farklı ilçeler arası personel ve ekipman naklinde önemli bir koordinasyon gücü gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin sergilenmesi açısından büyük önem taşıyan tatbikatta gösterdiği performans, yerel yönetimlerin afet yönetimi süreçlerindeki kritik rolünü bir kez daha ortaya koydu.
“OLASI BİR AFETE HER AN HAZIRIZ”
Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, “Olası bir afete her an hazır olmak için altyapımızı, insan kaynağımızı ve ekipmanlarımızı sürekli güncelliyoruz. Tatbikatlar, bu hazırlığın sahada test edilmesi ve iş birliği kültürünün pekiştirilmesi için büyük fırsatlar sunuyor” ifadelerini kullandı.
TATBİKATA 14 İL DESTEK VERDİ
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ın koordinasyonunda icra edilen tatbikata 14 il aktif destek verdi. Kocaeli AADYM’de (Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi) gerçekleştirilen tatbikata, ildeki 23 afet grubunu temsil eden tüm kamu kurum ve kuruluşları eksiksiz katılım sağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen tatbikata Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Ardıç, Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Cenan Turan ve İSU Genel Müdür Yardımcısı Sinan Sokur kriz merkezinde aktif olarak görev aldı.
Gündem, 23 Mayıs 2025 20:36
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
