Akça Koca Platformu üyeleri İtalya’ya ayak bastı!
Gündem, 19 Mayıs 2025 11:47Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu 8 gün süren İtalya seyahatinden döndü.
GEZİYE KATILANLAR
İtalya seyahatine; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine ve kızı Nihal Uzunhasanoğlu, 22-23. dönem İstanbul Milletvekili ve ilk AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve eşi Müjgan Büyükkaya, Vizyon Tur sahibi Talha Çizmeci, Dr. İsmail Çapçı ve eşi Ayşe Çapçı, Avukat Hamdiye Sönmezoğlu, Hematoloji uzmanı Dr. Hasan Dermenci ve eşi Şükran Dermenci, Sabriye Baysal, Orman Mühendisi İşmail Şan eşi avukat Gülseren, çocukları Eylül Nisa- Eren Cevdet Şan, avukat Nermin Aksüt, Özel Kültür Okulları sahibi Ali Aydemir ve eşi Muazzez Aydemir, İş insanı Metin Özler ve eşi Gülhan Özler, Makine Müh. Çetin Mut ve eşi Elvan Mut, KOVİAD Başkanı Harun Reşit Kocagöz ve eşi Nurdan Kocagöz, İş İnsanı Şükrü Bayram ve eşi Mürvet Bayram, avukat Büşra Özen, mali müşavir Derya Yağmur Sözer ve annesi Deniz Sözer, tarihçi Haşim Uzunhasanoğlu ve kızları Dr. Elif Banu – Zeynep Begüm Uzunhasanoğlu, İş insanı Necati Büyükkaya ve eşi Hilal Büyükkaya, Ressam Vildan Çağlar, İş İnsanı Mustafa Dericioğlu ve eşi Fatime Dericioğlu, KTÜ Tıp Fakültesi e. Öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Değer ve eşi Ayşe Değer, İş İnsanı Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı, Vizyon Turizm Yurt İçi ve Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli katıldı.
İLK GÜN COMO GÖLÜNDE TEKNE TURU
Como Gölü -Tekne Turu, Füniküler Como gezisi, Milano şehir turu, Şehir tamamlanması yaklaşık 500 yılı alan İtalya’nın en büyük 2. Kilisesi olan Milano Duomo’su, Fortezza Kalesi, dünyanın en ünlü moda mağazalarına ev sahipliği yapan Vittorio Emmanuele Galerisi, Sforza Kalesi ve Victoria Emmanuel Galerisi görüldü.
İKİNCİ GÜN VENEDİK’TE GONDOLA BİNİLDİ
Milano’dan Venediğe geçerken Garda gölünün yanında Sirmione Kasabası var buraya da uğrandı. Şehir turunda ünlü San Marco Meydanı ve Kilisesi, mahkumların ceza evine girmeden önce son bir kez Venedik’e baktığı Son Nefes Köprüsü, Büyük Kanal ve üzerinde bulunan Rialto Köprüsü, Dükler Sarayı, Çan ve Saat Kulesi ve Giorgio Maggiore Kilisesi gezildi.
ÜÇÜNCÜ GÜN FLORANSA
Floransa şehir turu. Floransa’yı ikiye ayıran Arno Nehri, kuyumcularıyla ünlü Ponte Vecchio köprüsü, Medici Aile’sinin Floransa’ya hüküm sürdüğü Palazzo Vecchio, Rönesans’ın baş yapıtlarından olan Herkül ve Davut heykellerine ev sahipliği yapan Piazza Della Signoria, İtalya’nınen yüksek 3. Kubbesine sahip olan Santa Maria del Fiore Duomo’su ve kapısıyla ünlü Vaftizhane ziyaret edildi.
.gif)
DÖRDÜNCÜ GÜN SAN GİMİGNANO – SİENA- ROMA
Toscana Turunun ilk durağı olan Pisa’da İtalya’nın simgesi haline gelen eğik Pisa Kulesi ve hemen yanında bulunan Miracoli Meydanı görüldükten sonra San Gimignano’ya yola çıkıldı. Kendinizi Orta Çağ’da hissedecek olduğunuz San Gimignano’da, 12. ve 13. yüzyıllarda rakip soylu aileler tarafından inşa edilen 13 kuleyi ve Cisterno Meydanı, Palio at yarışlarının yapıldığı Campo Meydanı, yapımı yarım kalan Siena Duomo’su ve şehrin dar sokakları Siena şehir turunda görüldü.
BEŞİNCİ GÜN ROMA
Roma Şehir turunda Cem Sultan’ın hapsedildiği Castel Sant’Angelo, Mussoli’nin halka seslenmiş olduğu Venedik Meydanı ve II. Vittorio Emmauele anıtı, Gladyatör savaşlarına ev sahipliği yapan Kolezyum, Tatlı Hayat filmiyle ünlenen Aşıklar Çeşmesi, 135 basamaktan oluşan İspanyol merdivenleri ve batık gemi çeşmesini bulunduran İspanyol merdivenleri gezildi.
ALTINCI GÜN SAN PİETRO MEYDANI
Outlet ve Göller Bölgesi (Castel Gandolfo-Nemi) & Vatikan turun da; Papa’nın yaz dönemlerinde yaşadığı doğal güzelliklerin olduğu bölge ve sürekli yaşamak isteyeceğiniz, dağ çileği ile ünlü Nemi gezildikten sonra İtalya'nın en ünlü outlet bölgesinde serbest zaman. Ardından Hıristiyanlık’ın merkezi olarak kabul edilen San Pietro meydanı, Bazilika ve Meydan ziyaret edildi.
YEDİNCİ GÜN POMPEİ – NAPOLİ
Pompei şehri M.S 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlaması sonucunda 18. Yüz yıla kadar 7 metre toprağın altında kalmıştır. Bu tarihte yapılan kazılar sonrası ortaya çıkan evleri, sarayları ve taşlaşmış insanları görüldü. Pompei açık hava müzesi ziyareti sonrası Napoli’ye yola çıkıldı. Varışı takiben panoramik Napoli şehir turu. Napoli’nin merkez meydanı olan Plebiscito Meydanı, 17.Yüzyılda yapılmış Kraliyet Sarayı, Castel Nuovo (Yeni Kale), Roma’da bulunan San Pietro Meydan’ından ve Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francescodi Paola Bazilikası, mağazaların bulunduğu I. Umberto Galerisi, 1737 yılında inşa edilen ve UNESCO dünya kültür mirası listesinden bulunan San Carlo Tiyatrosu ve Napoli Limanı görüldü.
SEKİZİNCİ GÜN ROMA – İSTANBUL
THY’nın uçağı ile 19.25’te Roma’dan ayrılıp güzel bir yolculuktan sonra 23.10 da İstanbul havalimanına varıldı.
Gündem, 19 Mayıs 2025 11:47
Yorumlar (0)
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
