Kule Deresi’nden etrafa kötü koku yayılıyor
, 14 Mayıs 2025 10:58DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, defalarca gündeme getirdiği Kartepe’deki Kule Deresi’nin kirlilik sorununun artık çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Kartepe Kule Deresi’nin kirlilik sorununun bir türlü çözülmediğini söyleyen Gergerlioğlu, 3 kere farklı zamanlarda derede tespitler yaptığını ve kirliliğin bitirilemediğini söyledi. Zaman zaman derenin siyah aktığını ve kötü kokunun olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, çevre sakinlerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu aktardı. DEM Parti PM Üyesi Selda İlgöz Kocayiğit ve İl Eş Başkanı Ebru Öcal’la beraber açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, Çevreye çok güzel evlerin yapıldığını fakat bu evlerde yaşayanların kokudan duramadığını belirtti. Bazı sabıkalı fabrikaların gece yarıları dereye farklı maddeleri akıttığını vurgulayan Gergerlioğlu, çevrecilerin bu kirliliği defalarca yakaladığını söyledi. Kocaeli Çevre Müdürlüğü’ne seslenen Gergerlioğlu, bu fabrikaların tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanması ve dereyi kirletmelerinin önlenmesi gerektiğini söyledi.
DENETİM OLMAYINCA FABRİKALAR ÇIKAN KİRLİ ATIĞI MALİYETTEN KISABİLMEK İÇİN DOĞAYA SALIYOR!
Kartepe’nin Kocaeli'nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu söyleyen Selda İlgöz Kocayiğit, “Buraya yakın yerlerde lastik üretim fabrikaları var. Doğal olarak bunlar hem buranın suyunu hem havasını kirletiyor ama en önemlisi toprağını kirletiyor. Toprağı kirlettiğinde toprağı temizleme şansımız da olmuyor. Şu anda burada bir lastik kokusu var ve bir hayvansal üretim kokusu var. Denetim olmayınca çıkan kirli atığı üretici maliyetten kısabilmek için doğaya salıyor. Doğaya saldığında da çevresel felaketler oluyor.” ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM BULUNMALI!
Kule Deresinin kirliliğine bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Ebru Öcal, “Dere çok fazla pis kokuyor. Çevrede yaşayanlar sürekli bu konuya maruz kalıyorlar. Buraya en kısa zamanda bir çözüm bulunmalı. Vekilimiz üçüncü keredir geliyor buraya ve bu sorun çözülene kadarda takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.
“KOCAELİ HALKININ HAKKINI, HUKUKUNU KORUMAK İÇİN YAKINDAN TAKİP EDİYORUM!”
Derenin şehrin içine doğru aktığını ve buradan denize döküldüğünü aktaran Gergerlioğlu, fabrikadan pis su, atık bırakıldığı zaman şehrin içinde dolaşarak çevre sakinlerini rahatsız ettiği gibi denizi de kirlettiğini vurguladı. Kartepe’nin eskiden müthiş doğasıyla dikkat çektiğini belirten Gergerlioğlu, son zamanlarda ranta açılmasıyla birlikte çevre kirliliği ve doğayı talan edecek ÇED raporlarıyla anıldığını ifade etti. Çevrecilerin Kartepe’nin kötü gidişatına her gün dikkat çektiğini aktaran Gergerlioğlu, para babalarının galip geldiğini ve güzelim ilçeyi talan etmeye devam ettiklerini söyledi. Bu durumları yakından takip ettiğini vurgulayan Gergerlioğlu, Kocaeli halkının hakkını, hukukunu korumak için bu durumları meclis gündemine taşımaya devam edeceğini ifade etti.
Yorumlar (0)
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
