Derince’de 19 Mayıs üç gün sürecek etkinliklerle kutlanacak
Gündem, 13 Mayıs 2025 06:1819 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu ilçe halkına en güzel şekilde yaşatmak isteyen Derince Belediyesi, üç gün boyunca birbirinden özel ve anlamlı etkinliklere imza atacak.
ŞÖLEN HAVASINDA KUTLANACAK
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs, ülkemizde yine büyük bir coşku ve gururla kutlanacak. Derince Belediyesi de bağımsızlık ve aydınlanma meşalesinin yandığı bu özel ve anlamlı bayram dolayısıyla ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı şölen havasında kutlamak için çeşitli programlar hazırlayan Derince Belediyesi, üç gün boyunca birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin katılımlarıyla gerçekleşecek olan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programları 17 Mayıs Cumartesi, 18 Mayıs Pazar ve 19 Mayıs Pazartesi günleri ilçe geneline yayılacak.
İLK GÜN MANUŞ BABA KONSERİ
Bayram coşkusunu şölen havasında yaşayacak olan Derinceliler için etkinlik takviminde her şey düşünüldü. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programları kapsamında Derince’de düzenlenecek etkinlikler ilk olarak 17 Mayıs Cumartesi günü konser ile başlayacak. Türk Pop Müziğinin güçlü isimlerinden Manuş Baba’nın katılımıyla düzenlenecek olan ücretsiz konser etkinliği Harikalar Sahili’nde bulunan Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek. Saat 20.30’da başlayacak olan konserde sahne alacak Manuş Baba kendine özgü sesi ve dikkat çeken yorumlarıyla katılımcılara müzik dolu unutulmaz bir akşam yaşatacak. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerin ikinci gününde ise üç farklı program yer alıyor.
ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK
18 Mayıs Pazar günü ilk olarak Ata’ya Saygı Yürüyüşü gerçekleşecek. Saat 14.00’te Harikalar Sahili’nin girişinde yer alan 17 Türk Bayrağının bulunduğu bölgede bir araya gelecek olan ilçe sakinleri Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ne kadar Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde bulunacak. Pazar günkü programlar kapsamında saat 14.30’da ise Atatürk Koşusu yapılacak. Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek etkinliklerde erkek sporcular Yavuzspor Tesisleri önünden, kızlar ise Yelken Kafe önünden başlayarak Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ne kadar yarışacak. İkinci günün son programı ise spor branş gösterileri olacak. Saat 15.00’te Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nde başlayacak etkinliklerde futbol, basketbol, tenis, voleybol, tekvando, güreş, kick boks, satranç, step, aerobik, cimnastik, çim hokeyi ve halk oyunları alanlarında çeşitli gösteriler sahnelenecek.
SAHNE SENİN GENÇLİK KONSERİ
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının son gün etkinlikleri ise 19 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Saat 19.30’da Yenikent Mahallesi Muhtarlığı önünde buluşacak olan protokol ve ilçe halkı, buradan cirit şöleninin yapıldığı meydana (Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arkası) kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirerek bayram coşkusunu en güzel şekilde yaşayacak. Derince Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler 19 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de cirit şöleninin yapıldığı meydanda gerçekleşecek Derince Belediyesi Ritim Topluluğu ve Sahne Senin Gençlik Konseri ile noktalanacak. Bayramın coşkusunu en güzel şekilde yaşayacaklarını belirten Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe yaptığı açıklamada tüm vatandaşları üç gün boyunca sürecek olan etkinliklere davet etti.
Gündem, 13 Mayıs 2025 06:18
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
