Başkan Tahir Büyükakın traktöre bindi, Çiftçi Şenliği böyle başladı
Gündem, 09 Mayıs 2025 21:47Büyükşehir’in “10. Çiftçi Şenliği”, İzmit’te Başkan Büyükakın, protokol ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen kortejle başladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bu yıl 10’uncusunu düzenlediği “Çiftçi Şenliği”, İzmit’te gerçekleşen kortejle başladı. İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan’ın kullandığı traktöre binerek konvoya eşlik eden Başkan Büyükakın, esnafın ve vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.
KORTEJE YOĞUN İLGİ OLDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bu yıl 10’uncusunu düzenlediği “Çiftçi Şenliği”, 10 Mayıs Cumartesi (yarın) günü Gebze Cumaköy mesire alanında gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, protokol üyeleri, ziraat odalarının başkanları, muhtarlar ve çiftçilerin katılımıyla İzmit’te kortej düzenlendi.
PROTOKOL KATILIM GÖSTERDİ
İzmit Merkez Bankası önünden başlayan, çiftçilerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği korteje Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Başkan Büyükakın’ın yanı sıra; AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, protokol üyeleri, ziraat odaları, oda birlik ve kooperatiflerin başkan ve yöneticileri ile muhtarlar katıldı.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ
İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan’ın kullandığı traktöre binerek konvoya eşlik eden Başkan Büyükakın, çevre esnafın ve vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Merkez Bankası önünden başlayan ve Cumhuriyet Bulvarı güzergâhında devam eden yürüyüş, Fevziye Camii önünde tamamlandı.
.gif)
ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLERİYLE DESTEK VERDİ
İzmit Ziraat Odası önünde toplanan çiftçiler, traktörleriyle oluşturdukları konvoyla korteje katıldı. Şehir merkezine doğru hareket eden çiftçiler, Hürriyet Caddesi’nde konvoy düzenleyerek, etkinliğe destek verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konvoy, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Aktaş, Başkan Büyükakın ve protokol üyeleri burada vatandaşları çiftçi şenliğine davet etti, kurulan stantlarda ata tohumundan üretilen sebze ve tıbbi ve aromatik bitki fidelerini dağıttı. Ayrıca katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
ŞENLİK COŞKULU GEÇECEK
Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren kamu kurumları, ziraat odaları, kooperatifler ve birliklerin katkılarıyla Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen şenlik, 10 Mayıs Cumartesi günü (yarın) saat 10.00’da başlayacak. Gebze Cumaköy’deki şenlikte, köyler arası halat çekme yarışmaları, çocuk ve yetişkinler için çuval yarışmaları gibi eğlenceli ve ödüllü etkinlikler düzenlenecek. Mehter takımı konseri, halk oyunları ve animatör gösterileri ile çocuklara yönelik oyun grupları da şenliğe renk katacak. Kurulan stantlarda birlik ve kooperatifler faaliyetlerini tanıtırken, firmalar ise tarımsal alet ve ekipmanlarını sergileyecek. Etkinlikte yapılacak çekilişlerle küçük ve büyükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunan birlik, oda ve kooperatiflerin desteğiyle çiftçilere kuzu, koç, oğlak, buzağı ve çeşitli tarımsal aletler hediye edilecek.
AZERİN KONSERİ
Şenliğin son bölümünde ise “Çırpınırdı Karadeniz” türküsü gönüllerde taht kuran, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin sahne alacak. Sevilen sanatçı, seslendireceği birbirinden güzel türkülerle katılımcılara unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak. Konser saat 15.30’da başlayacak.
Gündem, 09 Mayıs 2025 21:47
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
