Kocaeli’de Japon heyetle afet riskleri masaya yatırıldı
Gündem, 04 Mayıs 2025 15:25Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli bazında afetlere hazırlık, risklerin azaltılması ve toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
JAPON HEYET KOCAELİ’NDE
Afet yönetimi ve risk azaltma alanında küresel ölçekte uzmanlığa sahip olan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Kocaeli’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gelişmekte olan ülkelerde afet öncesi hazırlık, afet sonrası iyileştirme, kentsel planlama, altyapı güçlendirme ve kurumsal kapasite geliştirme gibi başlıklarda teknik iş birliği projeleri yürüten Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’na konuk oldu. Ziyarette JICA Başkan Yardımcısı Kawai Shusaku, Kıdemli Program Sorumlusu Ali Bekin ve Proje Formülasyon Danışmanı Sawada Keiko yer aldı.
.gif)
AFET RİSKLERİ MASAYA YATIRILDI
Heyet ile yapılan toplantıda, Kocaeli özelinde afetlere hazırlık konusunda yürütülebilecek çalışmalar ve uygulanabilecek iyi örnekler ele alındı. Toplum temelli yaklaşımlar, yerel kapasitenin artırılması ve afetlere dirençli kentsel yapıların oluşturulması konularında teknik fikir alışverişi yapıldı.
“AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ AFETLERE HAZIRLAMAK”
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, “JICA heyetinin ziyareti bizim için önemli. Afetlere hazırlık konusunda atacağımız her adımda uluslararası deneyimlerden faydalanmak bizim için büyük kazanım. JICA ile kurulan bu temasın ilerleyen süreçte verimli iş birliklerine dönüşmesini arzu ediyoruz. Amacımız şehrimizi olası afetlere hazırlamak” ifadesini kullandı.
Gündem, 04 Mayıs 2025 15:25
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
