Ermeni tehciri ve 1915 gerçekleri Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nde konuşuldu
Gündem, 01 Mayıs 2025 10:43Türk Ocakları Kocaeli Şubesi düzenlediği konferans programında sözde Ermeni soykırımı iddiaları ve Osmanlı devletinin 1915’te gerçekleştirdiği Ermeni tehciri hakkında konuşmak amacıyla tarihçi Emrah Öztürk ve tarihçi M. Caner Çavuş’u ağırladı.
Konferansın açılış konuşmasını Şube Başkanı Ali Yıldız gerçekleştirdi. Yıldız konuşmasında “Uluslararası arenada ülkemizi zor durumda bırakmak isteyenlerin sözde ermeni soykırımı iddialarına karşı tarihimizi bilmek ve ülkemizi daha etkili, daha bilinçli bir şekilde savunmak zorundayız dedi.
Programın devamında M. Caner Çavuş Ermeni tarihi hakkında bilgiler verdi. Doğu Anadolu’nun Ermenilerin anayurdu olduğu iddiasının gerçek olmadığına değinen M. Caner Çavuş “Ermeniler hiçbir zaman Doğu Anadolu’da kendilerine ait müstakil bir devlete sahip olamadılar.
.gif)
En müreffeh zamanlarını Osmanlı idaresinde geçirdiler ancak batılı devletlerin oyununa gelerek Osmanlıya ihanet etme gafletinde bulundular dedi. Emrah Öztürk ise tehcire giden süreçte Ermenilerin Anadolu’da yaptıkları katliamlardan ve batılı devletlerin Ermenilereverdikleri desteklerden bahsetti Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı’nda cepheden cepheye savaşırken Ermeniler tarafından sırtından vuruldu ve Ermeni terörü tehcir kararının arkasındaki en önemli sebepti.
Osmanlı Devleti tehcirin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için üstüne düşen tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Ancak hem Ermeniler hem de batılı devletler bunu haksız bir şekilde soykırım olarak göstermek için beyhude bir çaba içerisindeler dedi.
Gündem, 01 Mayıs 2025 10:43
Yorumlar (0)
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
