Polisan Holding SÜT-D) Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nün sahibi oldu
İş Dünyası, 30 Nisan 2025 06:43Polisan Holding, bu yıl 10’uncusu düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi'nde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nün sahibi oldu. Karbon ayak izini azaltmaya yönelik verimlilik projelerine kararlılıkla devam eden Polisan Holding, 2024 yılında 8.436 ton karbon salımını engelledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğiyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde karbon yönetimindeki başarıları dolayısıyla ödüllendirilen şirketler arasında Polisan Holding de yer aldı.
Sürdürülebilirlik stratejilerini çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansı yüksek bir gelecek hedefiyle uygulamaya devam ettiklerini belirten Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, “2024 yılında verimlilik artışı ve enerji tasarrufu sağlayan birçok projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarımızla destekledik. Lojistikte başlattığımız yeni uygulamalarla da ek tasarruflar sağladık. 2024 yılında elektrik enerjisi ihtiyacımızın yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanma oranını yüzde 80’e çıkardık. Ayrıca, bu yıl 435 bin kWh, son üç yılda ise toplam 5,1 milyon kWh enerji tasarrufu elde ettik ve sadece bu çalışmalarımız ile yaklaşık 22 bin ton karbon salımını engelledik. Karbon emisyonlarımızı her geçen yıl istikrarlı bir şekilde azaltmaya devam ediyoruz” dedi.
Polisan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü Dilek Sarıaslan ise gerçekleştirilen verimlilik projeleri, yenilenebilir enerji kullanımı ve lojistik alanındaki uygulamalarla 2024 yılında 8.436 ton karbon salımının engellendiğini vurgulayarak “Beş yıllık stratejilerimizde yer alan karbon azaltım hedeflerimizin üzerinde bir performans gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Sürdürülebilirlik yönetişimimizi güçlendirmek amacıyla tüm faaliyetlerimizi SKA’larla ilişkilendiriyor, hedeflerimizi iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Bilim temelli hedefler için hazırlıklarımızı sürdürürken, yeni yatırımlarımızla Polisan Holding’in ESG skorunu da güçlendiriyoruz” dedi.
Yaklaşık 13 yıldır emisyonlarını ISO 14064 standardı ve GHG Protokolü’ne uygun olarak hesaplayan Polisan Holding, son 4 yıldır kapsam genişleterek bu hesaplamalara tüm emisyonlarını dahil etti. ISSB standartlarına uygun iklim raporlamaları ile düşük karbon ekonomisine geçiş sürecinin finansal etkilerini şeffaf bir şekilde takip eden Polisan Holding, uzun vadeli hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin 2053 Net Sıfır hedefine de uyum sağlayarak 2053 yılı için belirlediği net sıfır emisyon hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.
İş Dünyası, 30 Nisan 2025 06:43
Yorumlar (0)
Saadet Partisi Kocaeli'de il divanı toplanıyor
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan da Yeni Parti dedi
İzmit’te Hürriyet’in dediği oldu! Obuz Başkan vekili
Kocaeli itfaiyesinden Balıkesir’de alevlere karşı ortak mücadele
Geçim krizini teröre bağladı!
Sandıkta milletin vermediği belediyeler transferlerle alındı!
İZMEK'te yeni dönem o tarihte başlıyor
Artık trafikte bu gerekçeyle ceza kesilemeyecek!
Aylık geliriniz 120 bin TL değilse yoksulsunuz
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım’dan örnek davranış!
Yine Kandıra sahilleri, yine yasak!
Dilovası’nda çevreyi kirleten iki firmaya 5 milyon ceza
Kocaeli’nin dört bir yanına yayılan renkli, keyifli etkinlikler
Motorine bir zam daha geliyor
Gebze’de 10 bin kişilik dev cami yapımı için kollar sıvandı
Üniversitelere atayacak profesör yok
Kartepe stadyum yolu tam bir yapboz tahtasına dönüştü!
Ahmet Davutoğlu AKP'ye mi geçecek?
Durmak yok başkanları gözaltına almaya devam!
Başkan Aslantaş’tan Gebze Ticaret Odası üyelerine mesaj!
Fatma Kaplan Hürriyet bin pişman eder!
Kocaeli Üniversitesi de iktidara benzedi!
Emekli maaş promosyonunda yeni rakamlar
Vatandaşın sofrası her gün daha da küçülüyor
Başkan Çakar'a doğum günü sürprizi
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Mahmut Arkan kürsüye mazot ve buğdayla çıktı
Başiskele’deki Termal Tesis projesinde sona gelindi
Hukuksuz operasyonlarla milletin iradesine göz koyan zihniyet
Kocaeli’ndeki İtfaiye Çalıştayı’nda ne konuşuldu?
Demirtaş'ı içeri atıyorsunuz, Apo'ya statü için bin takla atıyorsunuz
Körfez’deki yüzme eğitimine büyük ilgi
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?
Hukuk oyuncak oldu! Bir garip tutuklama
Dip Çamuru Projesi 3. etap ihalesi de tamam
Kocaeli vekili Gergerlioğlu yine iktidarı topa tuttu!
Sanayide de alarm zilleri çalıyor
Herkes bu sokak röportajını konuşuyor!
Özgür Özel'e yakın isim AKP'ye geçiyor
