İmamoğlu, Erdoğan'ı hapisten de yener
Siyaset, 29 Nisan 2025 19:38CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Roma'da düzenlenecek olan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı İtalya ve Türkiye arasındaki dördüncü hükümetlerarası zirve öncesinde, Corriere Della Sera adlı gazeteye konuştu. Özel, "Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ı hapisten de yener" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Roma'da düzenlenecek olan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iştirak edeceği İtalya-Türkiye dördüncü hükümetlerarası zirve öncesinde, İtalyan Corriere Della Sera adlı gazeteye konuştu.
PİSA KULESİ METAFORU
Özel röportajında, "Erdoğan bugün Türkiye'de demokrasi olduğunu ve gerici bir dönüş olmadığını söyleyecek. Eğer politikacıları ve İtalyan halkını buna inandırmayı başarırsa, o zaman Pisa Kulesi'nin dik olduğunu da yalanlanmadan söyleyebilecektir. Aksine, eğildiği doğrudur, tıpkı ülkemizde bir darbe olduğunun doğru olduğu gibi." ifadelerini kullandı.
"ROMA BELEDİYE BAŞKANI HAPSE ATILACAK OLSA..."
İtalya'nın demokrasi kültürünün köklü olduğu bir ülke olduğunu söyleyen Özel, "Bugün birisi Roma Belediye Başkanı'nı hapse atacak olsa, biz o başkanı destekleriz ve İtalyanların da demokrasiyi savunmak için aynı şeyi yapmasını bekleriz" dedi.
İtalyan gazetecinin, "Avrupa'dan güçlü bir tepki gelmemesi sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?" sorusuna ise Özel şu yanıtı verdi:
"Avrupa'nın Türkiye'deki gelişmeler karşısında net bir tavır almaması temel değerleriyle çelişiyor. İtalya gibi ülkelerin ülkemizde serbest seçim hakkına yönelik tehditler karşısında sessiz kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Demokrasi ve adalet için ayağa kalkmaları ve Avrupa değerlerini tanımlayan temel ilkeleri aktif olarak desteklemeleri elzemdir."
.jpg)
"AYAKKABILARIMI BİLE ARIYORLAR"
Tutuklanan ve görevden alınan İBB Başkanı, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile dört kez Silivri'de görüştüğünü ve İmamoğlu'nun sağlığının mükemmel olduğunu belirten Özel, "Maksimum güvenlikli bir hapishanede kilitli olması dehşet verici. Onu ziyarete gittiğimde ayakkabılarımı bile arıyorlar." ifadesini kullandı.
"ERDOĞAN'IN TRUMPLA KONUŞTUĞUNA İNANIYORUZ"
Gazetecinin, "Tutuklama Trump göreve geldikten birkaç ay sonra gerçekleşti, sizce Türk hükümeti kendini güvende hissetti mi?" sorusuna ise, "Erdoğan'ın bu şekilde davranmadan önce Trump'la konuştuğuna inanıyoruz." cevabını verdi.
"TÜM ANKETLER İLK TURDA YÜZDE 60 İLE YENECEĞİNİ GÖSTERİYOR"
İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayları olduğunu vurgulayan Özel, "Tutuklanmasından birkaç gün sonra, 23 Mart'ta, Türkiye genelinde yapılan ön seçimlerde 15 milyon vatandaş onu seçti. Bu yeni bir şey değil, Selahattin Demirtaş bile 2018'de hapisten aday oldu. Yasal açıdan bakıldığında, aday olmasını engelleyen hiçbir şey yok, diplomasının iptal edilmesinin hiçbir değeri yok. Eğer seçim olsaydı, onun için kampanya yapardık. Her Çarşamba akşamı İstanbul'da ve her hafta sonu Türkiye'nin farklı şehirlerinde mitingler düzenliyoruz."
"Bugün seçim yapılsa kim kazanırdı?" sorusuna ise Özel'in yanıtı, "Tüm anketler İmamoğlu'nun Erdoğan'ı ilk turda %60 oyla yeneceğini gösteriyor." oldu.
İtalyan gazetecinin, "Peki, bu dramatik sürece rağmen iyimser hissediyor musunuz?" sorusuna Özel şöyle yanıt verdi:
"İMAMOĞLU NE ZAMAN MEYDAN OKUSA HEP KAZANMIŞTIR"
"Türkiye bir yol ayrımında: Otoriterlik ve demokrasi arasında bir seçim yapmak zorunda. Ben kendime güveniyorum çünkü sokaklar, meydanlar, insanlar, milyonlarca insan Erdoğan'a teslim olmak yerine bizimle birlikte mücadele etmeye karar verdi. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Unutmayalım ki İmamoğlu ne zaman Cumhurbaşkanı'na meydan okusa hep kazanmıştır."
Siyaset, 29 Nisan 2025 19:38
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
