Bu şahıs bu serveti hangi yolla edindi?
Ekonomi, 29 Nisan 2025 17:04Seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor ama bürokratların yıllar içinde zengileşmeleri görmezden geliniyor. DHMİ’deki bir daire başkanının serveti bile dudak uçuklatırken, daha üst kademelerdeki devlet görevlilerinin nasıl denetlendiği ise merak konusu oluyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) eski Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar hakkında yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında dikkat çekici bir 'doğum günü' ayrıntısı gün yüzüne çıktı.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Eski Daire Başkanı Cemil Acar’ın mal varlığıyla ilgili yeni detaylara ulaşıldı.
1998’te Ulaştırma Bakanlığı’na sıradan bir memur olarak giren Acar, 2024’te müthiş bir servetle emekli oldu.
Çok sayıda gayrimenkul edinen, fabrika alan, yüklü banka hesapları bulunan Mehmet Cemil Acar, 31 Aralık 2021 tarihinde eski eşi Çağla Acar’a “Doğum günü hediyesi” açıklamasıyla 139 bin dolar gönderdi.
Ancak savcılık kadının doğum gününün 8 Temmuz olduğunu belirledi. Bir bürokratın nasıl böyle zenginleştiği merak edilirken, Ulaştırma ve Maliye bakanlıklarının bu durumu nasıl atladığı da eleştiri konusu oldu.
Gözaltına alınırken evinden 26 kilogram altın çıkan Acar’la ilgili konuşan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Bir daire başkanı böyle büyük servet ediniyorsa daha üst düzey bürokratlar kim bilir neler yapıyordur. İşin ucu kime uzanıyorsa ortaya çıkarılsın” dedi. “Bir bürokrat nasıl olur da bu denli büyük servete erişir sorusunu hepimiz soruyoruz’’ ifadesini kullanan Tahtasız, “Bu şahıs bu serveti hangi yolla edindi? Kurumda çalışırken yolsuzlukla edindiyse kimlerle işbirliği yaptı? O dönemdeki bütün bürokratlar sorgulanmalı” diye konuştu.
Ekonomi, 29 Nisan 2025 17:04
Yorumlar (0)
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
