Bu şahıs bu serveti hangi yolla edindi?
Ekonomi, 29 Nisan 2025 06:52Seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor ama bürokratların yıllar içinde zengileşmeleri görmezden geliniyor. DHMİ’deki bir daire başkanının serveti bile dudak uçuklatırken, daha üst kademelerdeki devlet görevlilerinin nasıl denetlendiği ise merak konusu oluyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) eski Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar hakkında yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında dikkat çekici bir 'doğum günü' ayrıntısı gün yüzüne çıktı.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Eski Daire Başkanı Cemil Acar’ın mal varlığıyla ilgili yeni detaylara ulaşıldı.
1998’te Ulaştırma Bakanlığı’na sıradan bir memur olarak giren Acar, 2024’te müthiş bir servetle emekli oldu.
Çok sayıda gayrimenkul edinen, fabrika alan, yüklü banka hesapları bulunan Mehmet Cemil Acar, 31 Aralık 2021 tarihinde eski eşi Çağla Acar’a “Doğum günü hediyesi” açıklamasıyla 139 bin dolar gönderdi.
Ancak savcılık kadının doğum gününün 8 Temmuz olduğunu belirledi. Bir bürokratın nasıl böyle zenginleştiği merak edilirken, Ulaştırma ve Maliye bakanlıklarının bu durumu nasıl atladığı da eleştiri konusu oldu.
Gözaltına alınırken evinden 26 kilogram altın çıkan Acar’la ilgili konuşan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Bir daire başkanı böyle büyük servet ediniyorsa daha üst düzey bürokratlar kim bilir neler yapıyordur. İşin ucu kime uzanıyorsa ortaya çıkarılsın” dedi. “Bir bürokrat nasıl olur da bu denli büyük servete erişir sorusunu hepimiz soruyoruz’’ ifadesini kullanan Tahtasız, “Bu şahıs bu serveti hangi yolla edindi? Kurumda çalışırken yolsuzlukla edindiyse kimlerle işbirliği yaptı? O dönemdeki bütün bürokratlar sorgulanmalı” diye konuştu.
Ekonomi, 29 Nisan 2025 06:52
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
