Büyükakın: Kredi desteğiyle en az 5000 konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz
Gündem, 28 Nisan 2025 01:09Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, kurumsal firmalarda yöneticilik yapan ve aynı zamanda Gebze’de esnaflıkla yapan kadınlarla bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, kurumsal firmalarda yöneticilik yapan ve aynı zamanda Gebze’de esnaflıkla yapan kadınlarla buluştu. Şehir ekonomisine katkı sunan kadınlarla olan buluşmasında, yerel kalkınma politikaları başta olmak üzere şehirlerin depreme karşı dirençlilik yaklaşımları değerlendirildi. Kadın esnafların öneri ve taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Büyükakın, “Şehir yönetiminde istişare kültürünü merkeze alıyoruz. Kocaeli’ni birlikte inşa ediyor, geleceği birlikte tasarlıyoruz” dedi.
"STRATEJİK BİR KALKINMA BAŞLIĞI OLARAK GÖRÜYORUZ"
Toplantıda konuşan Başkan Büyükakın, kadın girişimcilerin yalnızca ticaret hayatına değil, toplumsal dayanışmaya da katkı sunduğunu vurguladı. “Kadınlarımızın ticaretteki etkinliği, sadece ekonomik bir veri değildir” diyen Başkan Büyükakın, “Aynı zamanda toplumun ayakta kalma kapasitesini artıran bir güçtür. KOSGEB, Bakanlık destekleri ve Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, kadın girişimciliği desteklemeyi stratejik bir kalkınma başlığı olarak görüyoruz” dedi.
.gif)
“2,5 MİLYON TL’YE KADAR 180 AY VADELİ”
Depreme hazırlık kapsamında önemli bir gelişmeyi paylaşan Başkan Büyükakın, “Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmalarıyla Kocaeli’miz, Dünya Bankası’nın 0,69 faiz oranlı kredi programı kapsamına girdi. Bakanlığımızla yapılan koordinasyon sonucunda, bu kredi desteğiyle en az 5000 konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız 2,5 milyon TL’ye kadar 180 ay vadeli, düşük faizli kredi kullanabilecek” bilgisini verdi.
“KADIN ESNAFLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Toplantıya Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ve AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak da katıldı. Kadınların üretim ve istihdam süreçlerine daha fazla katılması için projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Büyükakın, “İnanıyoruz ki kadın eli değen her iş, daha estetik, daha kaliteli ve daha sürdürülebilir olur. Bu nedenle gerek hibe destekleri, gerekse iş geliştirme programlarıyla kadın esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gündem, 28 Nisan 2025 01:09
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
