Bavulların içinde para var demişlerdi, iftira çıktı!
Gündem, 27 Nisan 2025 19:54İBB soruşturmasında yandaş medyanın servis ettiği ve 'Para dolu' denilen bavul gündem olmuştu. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik düzenlediği basın toplantısında bavulun içinde ne olduğunu açıkladı.
Yandaş medyada soruşturma dosyasına girdi denerek dolaşıma sokulan görüntüler kamuoyunun gündemine oturdu. 12 Ekim tarihli görüntülerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korumalar bir otele bavullarla giriş çıkış yaparken görüntüleniyor. Aynı görüntülerde İmamoğlu'nun koruması Çağlar Türkmen güvenlik kamerasını bantla kapatırken görüntülendi.
AKP'ye yakın medyada para dolu olduğu iddia edilen bavulların içeriğine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklama yaptı.
“Kamera kapatma meselesini açıklayalım. Türkiye kamuoyu 2019’daki iki seçim arasında Ekrem İmamoğlu’nun bir gazeteciyle otelde yaptığı görüşmenin görüntülerinin servis edildiğini hatırlayacaktır. Yine yakın zamanda, bir karlı İstanbul gününde Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda yemek yediği görüntüleri de kamuoyuna sunulmuştu. Bu olaylar sonrası, İmamoğlu’nun güvenlik ekibi, sadece toplantı yapılan alanlarda kameraları kapatma ihtiyacı hissetti. Otelin tamamının kameraları kapatılsaydı zaten Sayın İmamoğlu’nun oraya giriş-çıkış görüntüleri de olmazdı. Kişisel verilerin korunması kapsamında, toplantı yapılan odalarda kameraların kapatılması son derece normal bir uygulamadır. Daha önce başka bir otelde ve restoranda görüntüleri servis edilen bir kişinin, güvenlik nedeniyle böyle bir önlem alması doğaldır”
VALİZLERİN İÇİNDE SİNYAL KESİCİLER VAR
Kayıtlara yansıyan valiz taşıma görüntülerine ilişkin de konuşan Çelik, valizlerin içinde sinyal kesicilerin (jammer) bulunduğunu söyledi.
Yanında getirdiği iki valizi açarak sinyal kesicileri kamuoyuna gösteren Çelik, “Bu valizlerin içinde ne var? Valizlerde sinyal kesici cihazlar bulunuyor. Bu cihazlar, güvenlik ekipleri tarafından toplantılarda kullanılıyor. Neden valizle taşınıyor? Çünkü bu cihazlar 20-25 kilo ağırlığında ve elde taşımak zor. Güvenlik ekipleri bu yüzden valiz kullanıyor” ifadelerini kullandı.
Sözlerine, “Peki Ekrem İmamoğlu neden sinyal kesici kullanıyor?” Diye devam eden Çelik, İmamoğlu’nun İçişleri Bakanlığı tarafından alınmış özel koruma kararı ve dört polis koruması olduğunu söyledi.
'BAVUL YALANI DA PATLADI'
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Çelik şu ifadeleri kullandı:
"Bavul yalanları da patladı. Bu kumpas eninde sonunda boşa düşecek, tüm tezgahlar mutlaka çökecek. Hakikat, en büyük gücümüzdür."
Gündem, 27 Nisan 2025 19:54
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
