Kocaeli Büyükşehir’in Afet Tırı İstanbul’da
Gündem, 23 Nisan 2025 23:04Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Afet Tırı, İstanbul’da yaşanan depremin ardından İstanbulluların gıda ihtiyacını karşılamak adına ilimizden yola çıktı. Afet Tırı ile 10 bin kişilik çorba, su ve ekmek yardımında bulunulacak.
ÖNCE İNSAN” DÜŞÜCESİYLE HAREKET EDİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her yatırımı şehir için büyük önem taşıyor. Bu önemli yatırımlardan biri de bu yılın başında hizmete alınan Hızır 41 Afet Mutfağı. Bilindiği gibi “Önce İnsan” diyerek olası afetlerden sonra vatandaşlara hayati öneme sahip gıdayı ulaştıracak olan Hızır 41 Afet Mutfağı’nın açılışı bu yılın başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. Günde 22 bin ekmek, 150 bin çorba ve 20 bin kişilik üç çeşit yemek üretebilme kapasitesine sahip olan Hızır 41 Afet Mutfağı, olası bir deprem ve afet sonrasında, Kocaeli ve Marmara bölgesine hızlı bir şekilde gıda temininde bulunabilecekti.
.gif)
MOBİL AFET TIRI YOLA ÇIKTI
Hızır 41 Afet Mutfağı, bugün İstanbul merkezli yaşanan depremin ardından da göreve hazırdı. Deprem sonrası gerekli değerlendirmeler yapıldı ve İstanbul’da yaşayan vatandaşların kendilerini yalnız hissetmediklerini göstermek adına Mobil Afet Tırı ilimizden yola çıktı. 10 bin kişilik çorba, su ve ekmek ihtiyacını ile hazır hale getirilen Mobil Afet Tırı, İstanbul Küçükçekmece Millet Bahçesi’nde vatandaşların hizmetinde olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerek duyulması halinde daha fazla yardımla İstanbulluların yanında olacak.
İLÇE BELEDİYELERİ DE YARDIM GÖNDERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ek olarak ilçe belediyeleri de İstanbul'a destekte bulundu. Körfez, Gölcük, Kartepe, Başiskele ve Dilovası Belediyesi de İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için seferberlik başlattı. Bu kapsamda ilçe belediyeleri toplamda 6 bin kişilik çorba dağıtımı yapacak. Gerekli görülmesi durumunda yardımlar artırılacak.
Gündem, 23 Nisan 2025 23:04
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
