İmam Hatip öğrencilerine yönelik o projede ödüller takdim edildi
Gündem, 23 Nisan 2025 23:03Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği'nin (KİHMED) gençlik çalışmaları yürütücüsü Genç KİHMED tarafından, Ramazan ayı boyunca İmam Hatip ortaokullarında okuyan 5. ve 6. sınıf öğrencilerine, Ramazan Ayı bilincini ve şuurunu yaşatmak amacıyla bazı görevler vererek (Oruç, Namaz, Kuran-ı Kerim, Hadis Ezberleme, Tesbihat ve Günlük Sosyal Sorumluluk) sürdürdüğü Hayırda Yarışan Minikler Projesi, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezinde düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni Programı ile gerçekleştirildi.
Program Abdülkerim Kopdağ ve Osman Sirac Bozdağ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Proje koordinatörü Selma Poyrazoğlu tarafından projenin süreci ve amacı hakkında bilgilendirmeden sonra Genç KİHMED Başkan Yardımcısı Zekeriya Doğan ve KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu selamlama konuşmalarını ile proje değerlendirmelerini gerçekleştirdiler.
Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yeşildal, Başiskele Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Başkan ve İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı'nın selamlama konuşmaları ile devam etti. Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz konuşmasında "Anne babaya saygıyı, güzel işlerle uğraşmanın önemini ve bu projenin ne kadar değerli olduğundan bahsetti. Program yazar Tuğba Çoşkuner'in performansı ise katılımcıları hem düşündürdü hem de güldürdü. Pamuk şeker, macun, pop corn vb. gibi ikramlar ile kum boyama, yüz boyama, satranç vb. gibi etkinlikler de çocukları sevindirdi.
Ayrıca programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, Başiskele İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Selim Karaosmanoğlu, Darıca İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı İsa Taştan, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Feyzi Utaş, , Kocaeli Öncü Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun katılım sağladılar.
.gif)
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele Belediyesi Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak da aynı organizasyona destek verdiler.
Üniversiteli ve liseli liderler tarafından takip edilen proje bu yıl 216 öğrenci ile tamamlandı. Ramazan ayı boyunca süren yarışmalar sonunda öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kapanış programı ödüllerin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile son buldu.
Gündem, 23 Nisan 2025 23:03
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
