Bahçeli seçim isteyecek iddialarını yalanladı

Siyaset, 22 Nisan 2025 21:20

MHP lideri Bahçeli, erken seçim tartışmaları için son noktayı koyarak "MHP'nin ve Cumhur İttifakı’nın kararı kesindir, seçimler zamanında yapılacak ve bundan da asla taviz verilmeyecektir" dedi.

Bahçeli seçim isteyecek iddialarını yalanladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklama yaptı.

MHP lideri Bahçeli, erken seçim iddialarına da değindi. Bahçeki açıklamasında "Erken seçim yalan ve yaygarasıyla partimizi tartışmaya yeltenen, küçücük akıllarıyla niyet okuyuculuğuna teşebbüs eden çürüklerin hevesleri boşunadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın kararı kesindir, seçimler zamanında yapılacak ve bundan da asla taviz verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"ÖRGÜTSEL FESİH İŞLEMİNİ TAMAMLAMALI"

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını hatırlatarak "Yakın vadede silahlar gömülüp kucaklayıcı ve demokratik siyasetin perdesi hiç kapanmamak üzere açılacaktır. Bu aşamada PKK’nın kongresini toplayıp 27 Şubat İmralı çağrısına binaen örgütsel fesih işlemini tamamlaması, silahları da Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim etmesi akla ve adalete en uygun seçenektir" dedi.

"CHP ARTIK TEHLİKELİ BİR SİYASİ ODAKTIR"

CHP'ye yönelik de sert eleştiriler yapan Bahçeli "CHP artık tehlikeli bir siyasi odaktır. Milli güvenliğimiz ve demokrasi hayatımız adına zehirli bir siyasi organdır. İlk Meclis’in hatıraları CHP’de buharlaşmıştır. Milli Mücadele yılları silinip atılmıştır. Kuvayı Milliye geleneği silindir gibi ezilmiştir. Çok daha üzücü olanı ise Aziz Atatürk’ün anılarının çiğnenmiş olmasıdır. CHP milli egemenliğe karşı gelmiştir" dedi.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Türk ile Kürt arasına nifak tohumları saçmak için on yıllardır müsait ortam ve durum kollayan iç ve dış odakların uykuları kaçmakta, rahatsızlıkları her hallerine sirayet etmektedir. Türk milleti varlığına, birliğine ve bin yıllık kardeşliğine emsali görülmemiş ölçüde düşkündür ve nitekim süte leke düşürmeme emelindedir.

Su akacak yatağını bulacaktır. Dalgalanan deniz sonunda durulacaktır. Kül yeniden ateş almayacak, alamayacaktır.

İyi niyetli, adil, azimli, anlayışlı, müşfik, hoşgörülü, sabırlı ve umutlu diyalog ve işbirliği marifetinin refakatinde; aracısız, aralıksız, bagajsız, pazarlıksız ve gizli gündemsiz temas ve iletişimin rehberliğinde hayırlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Kaldı ki samimi arzum ve inancım budur. Yakın vadede silahlar gömülüp kucaklayıcı ve demokratik siyasetin perdesi hiç kapanmamak üzere açılacaktır. Bu aşamada PKK’nın kongresini toplayıp 27 Şubat İmralı çağrısına binaen örgütsel fesih işlemini tamamlaması, silahları da Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim etmesi akla ve adalete en uygun seçenektir.

Kanlı ve kanunsuz silahlara veda insanlık değerlerine vefadır. Bu iş daha fazla uzamamalıdır. Demir tavında dövülmelidir.

Terörsüz Türkiye hedefinin gerçekleşmesi hususunda müjdeli haberleri sırasıyla almak, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında milli imkan ve kaynaklarımızı sosyal ve ekonomik kalkınmaya çevirmek, ülkemizi baştan ayağa reformlarla sarmak, yatırım seferberliğiyle donatmak, muasır medeniyetlerin üzerine sıçratacak hamleleri el birliğiyle yapmak temel ve öncelikli görevimizdir. Cumhur İttifakı bu görevi harfiyen yerine getirmeye inançlı, istekli, iradeli, dahası kabiliyetli ve yeterlidir.

Allah’tan niyazım, terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle hizmet eden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder’in bir an evvel sağlığına kavuşması ve şifa bulmasıdır.

DEM Parti’nin Türkiye partisi olması istikametinde açık tavrı ve yapıcı tutumu iyi bilinen isimlerden birisi olarak sivrilen Sayın Önder’in mesaisine dönmesi temennimdir. Türkiye prangalarından, kara propaganda aparatlarından kurtulacaktır.

CHP Genel Başkanı’nın ülkemize karşı tereddütsüz hayata geçirdiği hücum ve husumet siyasetine rağmen bu kurtuluş gerçekleşecektir. CHP’nin muhalefeti Türkiye’yi zora sokmak üzerine planlan müfrit ve müfsit bir muhalefettir.

CHP’nin muhalefeti vatanı ve devleti düşürmek maksadına matuf karanlık bir siyasettir. Demokrasi ve hukuk güvenliğimiz tehdit altındadır. Lise ve üniversite öğrencilerimizin arkasına saklanıp sokakları kışkırtan, utanmadan rızkı ve nimeti boykot eden, daha doğrusu milli ekonomiyi ve milli kurumları düşmanca hedef alanlar esasında Türkiye için bariz bir tehdit haline dönüşmüştür. CHP Genel Başkanı’nın “savaş ilan ederim” açıklaması ise sakat bir mantık, basiretsiz ve hatta skandal bir hezeyandır.

Kime savaş ilan edeceği, bu savaşı kiminle yapacağı, ne için savaşacağı, silah ve militan açığını nasıl takviye edeceği muamma, muallak ve muğlaktır.

Özgür Özel’e diyorum ki, dilemeyiz ama, şartlar başka tercih yapmamızı imkansızlaştırırsa ve ısrarla savaş ilanı için muhatap arayacaksan biz buradayız, nasıl savaşılır, nasıl mücadele edilir, savaş ilanının vahim sonuçları nasıl olur, bihakkın bunu ispat edecek kudret ve kırattayız.

Her şeyden önce CHP’nin, hukukun üstünlüğüne, gündemdeki yargı sürecine saygı duyması lazımdır. Sipariş kalabalıklar önünde bağırıp çağırmak, kel başa şimşir tarak misali, kasket giyip çakma ve kiralık traktör sürmek bağımsız ve tarafsız Türk mahkemelerine asla tesir edemeyecektir. Özgür Özel dingili kırmış, uçuruma savrulmuştur. Kaos ve kriz siyasetine hız vermiştir. Bunlardan daha dikkat çekeni ise iradesini ve siyasetinin kontrolünü Türkiye muarızı çevrelerin eline ve keyfine korkak şekilde terk etmiştir.

Özellikle TBMM Genel Kurulu’nun 16 Nisan 2025 tarihli 77’inci Birleşiminin açılmasından sonra CHP’li Meclis Başkanvekili ile CHP’li Katip Üyenin daha önceden yapılan bir tertip ve eylem planını tatbik ederek hukuksuz, kanunsuz ve korsan iş ve işlemleri 105 yıllık maziyi kucaklayıp bugüne gelen Gazi Meclisi’mize karşı çok büyük haksızlık, hayasızlık ve siyasi ahlaksızlıktır.

Hakkında verilen kesinleşmiş hapis cezası bilinen Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararının hüküm kısmını okutan CHP zihniyeti teamülleri ve İç Tüzüğü açıkça çiğnemiştir.

Tekraren ifade etmek isterim ki, CHP’li Meclis Başkanvekili ve CHP’li Katip Üye derhal istifa etmelidir.

Bir başka tedbir olarak, bu yasama yılının sonuna kadar TBMM Başkanı, CHP’li Meclis Başkanvekiline Genel Kurulu yönetme ruhsat ve izni vermekten imtina etmelidir. Konunun bir mahkum hakkındaki kararı gayri meşru ve gayri ahlaki şekilde okutulmasından daha farklı boyutları vardır. TBMM böylesi bir yetki ihlaline ve sorumluluk aşımına tesadüf etmemiştir.

Can Atalay ile ilgili okutulan metin, bununla mündemiç doğurması ümit edilen hukuksal sonuç mutlak butlanla batıldır. Bir siyaset eskisinin böylesi alacakaranlık zamanlarda abuk sabuk konuşması da potansiyel hazımsızlığını sürekli deşifre etmektedir.

Gazi Meclisi’mizin 105’inci yıl dönümünde vaki rezalet milli iradeye ağır saldırı ve suikasttır. Bugün Can Atalay kararını kaçak-göçek ve fırsatçılıkla okutanlar, yarın Türkiye’nin aleyhine bir başka muhtemel tasarruf ve teklifi oldubittiye getirerek gündeme taşıyabilecektir.

CHP artık tehlikeli bir siyasi odaktır. Milli güvenliğimiz ve demokrasi hayatımız adına zehirli bir siyasi organdır. İlk Meclis’in hatıraları CHP’de buharlaşmıştır. Milli Mücadele yılları silinip atılmıştır. Kuvayı Milliye geleneği silindir gibi ezilmiştir. Çok daha üzücü olanı ise Aziz Atatürk’ün anılarının çiğnenmiş olmasıdır. CHP milli egemenliğe karşı gelmiştir. Bilindiği üzere, 23 Nisan 1920’de demokrasi ve millet egemenliği tarihsel sahnesine tam olarak çıkmıştır.

Demokrasi ve millet egemenliği ancak bu değerlere hürmet ve riayet etmesini bilen milletin ahlaklı temsilcileri vasıtasıyla anlam ve kalıcılığını bulacaktır.

Dünyanın o zamanki siyasi ve toplumsal ikliminde Meclisimiz taşıdığı eşsiz özellikleriyle hem insanlık için örnek, hem de Türk tarihi açısından ibret, ilham ve ihtiram vesikasıdır.

Unutmayalım ki, hakimiyet havzalarımızdan birer birer çekildiğimiz ıstırap dolu tablo içinde, Türk milletinin o dönemdeki en son, en etkili hamlesinin adı Büyük Millet Meclisi’dir.

Nihayetinde TBMM; Türk milliyetçiliğinin, millet ve vatan sevdasının millet iradesiyle buluşması, ayrılmamak üzere birleşmesidir.

Nihai olarak şehadetlerle dolu vatan topraklarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni canlı bir şekilde görmek, anlamak, tanımak mümkündür, her vicdan sahibi için de şeref konusudur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle TBMM daha da etkinlik kazanmış, asıl fonksiyonuna tam olarak kavuşmuş, denge ve denetleme vasfı tescillenmiştir.

İlaveten kuvvetler ayrımı netleşmiş, kesinleşmiştir. TBMM, Türk milletinin alın teri, göz nuru, cepheden cepheye verdiği kurtuluş mücadelesinin ilelebet yaşayacak iradesinin mümtaz bir tecelligahıdır.

Gazi Meclis, CHP’ye ve müfteri koalisyonunun tahriklerine takılmadan, daha güçlü, gerçek işlev ve tarihi mirasına daha da sahip bir mevkie erişmiştir.

Büyük Millet Meclisinin açılması, aziz milletimizin varlığına ve bekasına yönelmiş dayatmalar karşısında neleri göze alıp, neleri başarabileceğinin de imrenilecek bir numunesini teşkil etmiştir.

Gerek Büyük Millet Meclisi'nin açılış şartları, gerekse sonradan yaşanan siyasi, sosyal gelişmelerin tamamı; milletimizi küçümseyen, onuruna ve mukaddesatına el ve dil uzatmaya yeltenen, gücünü sınamaya kalkışan mihrakları nasıl bir akıbetin beklediğini anlamaları açısından da tarihi ihtar belgesi olmuştur.

Bu nedenle, Millet Meclisimizin açılması ile başlayan sürecin manasını ayrıntıları ile bilmenin, devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan benzer tehditlerin doğru anlaşılması bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. En karamsar ortamda, en müşkül anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin, bugün yeni maceralarla şanslarını bir kez daha denemeye kalkışmaları bu açıdan boş bir gayret olacaktır.

TBMM görevinin başındadır, açıktır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalpgahı, Türk milletinin ta kendisidir. Erken seçim yalan ve yaygarasıyla partimizi tartışmaya yeltenen, küçücük akıllarıyla niyet okuyuculuğuna teşebbüs eden çürüklerin hevesleri boşunadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın kararı kesindir, seçimler zamanında yapılacak ve bundan da asla taviz verilmeyecektir."

Siyaset, 22 Nisan 2025 21:20

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Daha iflas edecek esnafımız var

Daha iflas edecek esnafımız var

Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Kartepe’de kar küreme mesaisi!

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam

Başkan Kocaman gençleri dinledi

Başkan Kocaman gençleri dinledi

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

Kartepelileri bezdiren fabrikalar!

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Sapanca gölü korunsun çağrısı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Başkan vekili  Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret 

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor

Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor