Kartepe’de devlet malı yağmalanıyor!
Gündem, 19 Nisan 2025 03:18DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’de askeriyeden boşaltılarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Memduh Tağmaç Kışlasında devlet malının yağmalandığını söyledi. Kışla alanına yeni adliye binası ve millet bahçesi yapılacağının duyurulduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Kartepe'de Memduh Tağmaç Kışlası’nda incelemelerde bulunan Gergerlioğlu, ikinci kez gittiği kışlanın harabeye döndüğünü söyledi. Kışla alanında çok güzel bir doğaya sahip olduğunu ve terk edildiği için harabeye çevrildiğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Güya buraya Kocaeli Adliyesi yapılacaktı. Fakat hiçbir ilerleme yok.” ifadelerini kullandı. Memduh Tağmaç Kışlası’ndaki malzemelerin insanlar tarafından alıp götürüldüğünü aktaran Gergerlioğlu, “Devletin malı deniz, yemeyen domuz derler. Burada insanlar gözümüzün önünde demirleri arabalarına yükleyip götürüyor. Her gün bu manzaralar yaşanıyor burada. Devletin malı burada böyle yağmalanıyor.” ifadelerini kullandı.
.gif)
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAMU MALINA SAHİP ÇIKAMADI!
Bu alanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, Tahir Büyükakın’ın devraldığı alana sahip çıkamadığını söyledi. Millet bahçesi ve Kocaeli Adliyesi yapılacak denildiği halde hiçbir şey yapılmadığını belirten Gergerlioğlu, “Vadettiklerini yapamadıkları gibi mevcut askeri binaları da koruyamadılar. Buraya ilk geldiğimizde birçok malzeme vardı fakat insanlar hepsini götürmüşler.” şeklinde konuştu.
YAZIKTIR, GÜNAHTIR BUNLAR MİLLETİN MALI!
Memduh Tağmaç Kışlasında ağaçların kesildiğini söyleyen Gergerlioğlu, Kartepe halkının nefes alabileceği güzel bir alanın talan edildiğini vurguladı. Çevre sakinlerini dinleyen Gergerlioğlu, “Herkes burada olup bitenden rahatsız. Her gün birilerinin gelip malzeme götürdüğünü söylüyorlar. Böyle işlerin ihalesi yapılır, yıkım işleri birilerine verilir. Fakat burada böyle bir durum yok önüne gelen malzemeleri alıp gidiyor.” dedi. Tahir Büyükakın’ı halka şikayet ettiğini vurgulayan Gergerlioğlu, bir an önce Memduh Tağmaç Kışlasında gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Bu yağmadan dolayı sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, “yazıktır, günahtır bunlar milletin malıdır!” diyerek tepki gösterdi. Memduh Tağmaç Kışlasında karanlık işlerinde döndüğünü ifade eden Gergerlioğlu, “Bazıları kışlanın içine girip alem yapıyor, içki içiyor, bazı maddeler kullanıyorlar. Ne olduğu belli değil. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.
Gündem, 19 Nisan 2025 03:18
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
