Gelinde şaşırmayın! O AKP'li hakkında soruşturma başlatıldı
Gündem, 16 Nisan 2025 20:16CHP'ye kayyım atanacağını iddia eden Rasim Ozan Kütayhalı hakkında soruşturma başlatıldı.
Rasim Ozan Kütahya hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı CHP’ye ve bazı belediyelerine kayyum atanacağı paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu paylaşımlarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır."dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Rasim Ozan Kütahyalı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, CHP'ye ve CHP’nin Ankara’daki bazı belediyelerine kayyum atanacağına ilişkin paylaşımı nedeniyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında re’sen soruşturma açıldığını açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
"Rasim Ozan Kütahyalı (@RasimOzan_K) isimli twitter kullanıcısı tarafından 16.04.2025 tarihinde yapılan “Bir güvenlik bürokratı dostum aradı, İstanbul’dan Ankara’ya polis sevkiyatlarının ve Ankara’da güvenlik güçlerinin aşırı müteyakkız olma sebebinin iki belediyeye sabaha karşı yapılacak operasyonlar olabileceğini söyledi. Galiba Keçiören ve Etimesgut’a yarın operasyon geliyor…” şeklindeki paylaşım içeriklerinin TCK 217. maddesine muhalefet suçunu oluşturduğu değerlendirilmekle, Rasim Ozan KÜTAHYALI hakkında TCK 217. maddesine muhalefet suçundan re’sen soruşturma başlatıldığına dair iş bu tutanak düzenlenerek imza altına alınmıştır"
Konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ise şöyle:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bazı CHP delegelerinin şikâyetleri üzerine başlatılan adli soruşturma ile yine bazı delegelerce Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayının iptali davalarına ilişkin süreçler hakkında ve bazı belediyelere yönelik operasyon yapılacağı şeklinde sosyal medya aracılığıyla bazı paylaşımlar yapılmaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bu tür mesnetsiz iddialara itibar edilmemelidir. Bu paylaşımlarla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi gereğince 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu' kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır."
Gündem, 16 Nisan 2025 20:16
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
