Büyükşehir’den yaya ulaşımında pratik çözümler
Gündem, 15 Nisan 2025 16:43Büyükşehir Yol Bakım Timi, kent genelinde alınan taleplere hızlıca müdahale ederek pratik çözümler geliştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi, yol yapım ve bakım çalışmalarını 7/24 sürdürerek kent genelinde önemli düzenlemelere imza atıyor. Yaya kaldırımları ve yaya geçitlerinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları vatandaşların hem güvenliğini artırıyor hem de günlük yaşamını kolaylaştırıyor.
GÜNLÜK YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN ÇALIŞMALAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı A Takımı ve Yol Bakım Timi, ilçelerde sürdürdüğü çalışmalarda yaya kaldırımlarını yenileyerek, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık sağlıyor. Bu kapsamda Gebze Mustafapaşa Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi'nde yapılan yenileme çalışmaları ile yaya kaldırımları daha sağlam ve konforlu hale getirildi. Bu güzergâhta yapılan çalışmalar, yaya güvenliğini artırarak vatandaşların daha rahat hareket etmesine imkan sağladı.
.gif)
YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN ADIMLAR ATILIYOR
İzmit ilçesinde ise Cumhuriyet Caddesi Merkez Bankası önünde yapılan yaya geçidi düzenlemesiyle hem sürücüler hem de yayalar için güvenli bir alan oluşturuldu. Trafik akışının düzenlenmesiyle yaya geçitleri daha güvenli hale getirildi. Ayrıca söz konusu yerde engelli rampasının önündeki demir dubalar sökülerek, engelli, çocuk arabalı ve yaşlı vatandaşların rahatça geçebilmesi için uygun hale getirildi.
ENGELLİ BİREYLER İÇİN ERİŞİM KOLAYLIĞI
Başiskele ilçesinde Kullar Caddesi’nde ise yapılan tretuvar çalışmaları ile bölgedeki kaldırımlar modernize edilerek, daha güvenli bir yaya alanı oluşturuldu. Kartepe ilçesinde Uzuntarla Mahallesi ve İzmit ilçesinde Ankara Yolu Caddesi Kandıra Sapağı Mevkii’nde de engelli bireylerin erişimini kolaylaştıran engelli rampaları yapıldı. Gebze ilçesinde ise Osman Yılmaz Mahallesi’nde engelli rampası uygulamaları yapılarak, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklar en aza indirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli dokunuşları, şehirdeki ulaşım altyapısının modernleşmesine ve vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk yapmasına imkan sağlıyor. Bu çalışmalarla Kocaeli, daha yaşanabilir ve erişilebilir bir şehir olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Gündem, 15 Nisan 2025 16:43
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
